Hlavní obsah

Zámek v Hořovicích zve návštěvníky na hračky, divadelní prohlídky i bramboračku

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek v Hořovicích se probudil do nové návštěvnické sezóny s bohatou nabídkou. Na své si přijdou nejen milovníci historických hraček, strašidel a pohádkových příběhů.

Foto: Libor Knížek

Oživlé prohlídky "Zpátky do století" zámku v Hořovicích

Článek

V sobotu 31. března otevřel státní zámek v Hořovicích své brány po několikaměsíční přestávce pro své věrné návštěvníky. Čekala na ně nejen nově přemístěná a reinstalovaná výstava historických hraček, kterou můžete na zámku vidět po celý rok, ale i bohatá nabídka kulturních akcí na měsíc duben.

Velikonoční svátky budou ve znamení oblíbených oživlých prohlídek Zpátky do století, které nás zavedou na zámek právě ve chvíli, kdy je očekávána návštěva z nejvyšších míst - a to byla i v polovině 19. století pro Hořovice významná událost.

Zámecký pán neví, kde mu samou starostí hlava stojí, paní kněžna prohání služebnictvo, které má ovšem na celou věc svůj osobitý názor. Prohlídky, v podobě jednotlivých hraných scének, zavedou návštěvníky nejen do reprezentačních salónů prvního patra, ale i do provoněné kuchyně.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na oficiálních stránkách zámku, či si je telefonicky, nebo e-mailem zarezervovat přímo v pokladně. Zpátky do století se můžete na Hořovicích vypravit v sobotu 7. dubna v 19.00 a 20.00 hod. Případně v neděli 8. dubna v 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 hodin.  

Veškeré informace, přesné termíny a předprodej vstupenek naleznete na oficiálních stránkách www.zamek-horovice.cz, nebo si o informace zavolejte přímo do pokladny zámku na telefonní číslo 311 512 479.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám