Hlavní obsah

Zámek v Hořovicích chce v nové sezóně potěšit dětské i dospělé návštěvníky

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořovický zámek se probouzí do nové sezóny s širokou nabídkou (nejen) pro dětské návštěvníky. Na své si přijdou milovníci hraček, strašidel a pohádek všeho věku.

Foto: Libor Knížek

Na výstavě hraček uvidíte i model kupeckého krámku z minulého století

Článek

V letošní sezóně připravil zámek v Hořovicích bohatý program pro děti všeho věku. Brány zámku se pro návštěvníky otevřou již v sobotu 31. března v 10.00 hodin.

Než se tak stane, je nutné připravit mnoho věcí. Reprezentační prostory zámku, které v loňském roce obohatila trasa s pokoji služebnictva, představí návštěvníkům překrásný 48ramenný křišťálový lustr v tanečním sále a zrekonstruovanou historickou dlažbu v zámecké koupelně.

Významnou změnou prošla výstava Hry a hračky malých aristokratů, která byla letos v zimních měsících přemístěna do úplně nových prostor. Nové útulné prostředí dává nejen lépe vyniknout historickým hračkám, ale především návštěvníkům umožní lépe si všechno prohlédnout a vnímat detaily nejen drobné uměleckohistorické práce, ale i stopy láskyplného opotřebování dřívějšími malými uživateli.

Samozřejmostí je i pokračování tolik oblíbené výstavy strašidel v zámeckém sklepení z dílny výtvarníka Aleše Drašnara.

Nesmíme ovšem zapomenout na celou řadu živých kulturních vystoupení. Hned v dubnu se můžete interiéry zámku projít v duchu oblíbených pohádkových prohlídek, v červnu to budou tradiční Zámecké slavnosti s Fondem ohrožených dětí a Slavnosti hraběte z Vrbna se skupinou historického šermu Diadém.

Stranou rozhodně nezůstává ani Domeček Hořovice, který opět v letošním roce připravuje akce v zámeckém parku. Zlatým hřebem sezóny bude exkluzivní výstava kostýmů z televizních pohádek Zpátky do pohádky připravovaná na měsíce září a říjen.

Veškeré informace, přesné termíny a předprodej vstupenek naleznete na oficiálních stránkách zámku www.zamek-horovice.cz, nebo si o informace zavolejte přímo do pokladny zámku na telefon 311 512 479.

Reklama

Výběr článků

Načítám