Hlavní obsah

Zámek Napajedla ožije jazzovým večerem a gurmánským grilováním

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzová hudba rozezvučí ve čtvrtek 14. července historické sály zámku Napajedla. V zrcadlovém sálu se totiž uskuteční Jazzový večer, během něhož vystoupí kapela Balkansambel. Začátek je ve 20.00. Od 16.00 začne v parku gurmánské grilování, večer završí od 22.00 noční prohlídka historických sálů.

Foto: www.balkansambel.com

Na Zámku Napajedla vystoupí kapela Balkansambel ze Slovenska.

Článek

Koncert bude předzvěstí 12. ročníku festivalu CZ HELLO JAZZ WEEKEND. Vstupné na koncert je 100 korun.

„Balkansambel je osmičlenná hudební formace ze Slovenska, která se rozhodla vyzvat na souboj všechny křivé rytmy a drkovaté manýry bálkánské lidové produkce. O zábavu tak bude jistě postaráno, na zámku se zatím podobný koncert nikdy nekonal,“ pozvala na jedinečnou událost manažerka zámku Petra Psotková. Tato jazzová kapela hraje od roku 2009 a už tehdy si dala za cíl, že roztancuje i ty, kteří o sobě tvrdí, že se neumí hýbat.

Jazzovému večeru bude na zámku, a především v zámeckém parku, předcházet gurmánské grilování. Na své si přijdou především milovníci dobrého jídla. K ochutnávce i prodeji budou připraveny také domácí – zámecké speciality z Moravského kulinářského institutu, který sídlí právě v napajedelském zámku a připravuje celou řadu zajímavých kurzů vaření.

Od 22.00 propukne na zámku noční prohlídka historických sálů, během níž se lidé dozví o historii panství. „O dalších zajímavostech pohovoří nejrůznější postavy, které se na zámku v historii vyskytovaly. Na cestě setmělými zámeckými pokoji narazíte i na nečekaná překvapení,“ prozradila manažerka zámku Petra Psotková.

Noční prohlídky zámku se konají každý čtvrtek od 21.00, pouze tento čtvrtek začnou kvůli koncertu až o hodinu později. Vstupné pro dospělého je 90 korun, děti zaplatí 50 korun.

Vstupenky na koncert nebo rezervaci noční prohlídky si mohou zájemci objednávat na info@zameknapajedla.cz.  

Během července a srpna je zámek otevřený každý den. Kromě prohlídky historických sálů si návštěvníci mohou prohlédnout unikátní 3D výstavu AFRIKA cestovatele Rudolfa Švaříčka, výstavu historických kočárků a panenek. Posedět mohou v zámecké kavárně. Každou neděli odpoledne se konají komponované programy pro dět. Více na www.zameknapajedla.cz.

Související témata:

Výběr článků

Načítám