Hlavní obsah

Zámek Mníšek otevře i ve všední dny

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od dubna bude mít zámek v Mníšku pod Brdy otevřeno nejen o víkendech, ale i ve všední dny od úterý do pátku. Návštěvníci budou moci zhlédnout dva okruhy představující bydlení drobné šlechty za první republiky a každý víkend se nabízí také vyhlídka z věže nebo prohlídky a malování pro děti.

Foto: Anna Čelouchová

Návštěvníci mohou od loňska obejít zahradou celý zámek.

Článek

V dubnu mohou návštěvníci a turisté zavítat do zámku Mníšku pod Brdy i ve všední dny. Dvě prohlídkové trasy jsou bohatě zařízené množstvím nábytku, obrazů či porcelánu a ve velké míře představují autentické bydlení posledních majitelů. Zejména soukromé pokoje vypadají, jako by se v nich stále bydlelo, a ve společenských salónech je dokonce možné podle dobových fotografií srovnat vybavení dnes a před sto lety.

Mezi exponáty na obou trasách nechybí sbírky porcelánu. Ať už se jedná o praktické soupravy na kávu, koupelnové sady nebo dekorativní motivy. Návštěvník může spatřit kávové servisy ze slavkovského nebo loketského porcelánu, jídelní soupravu a talíře s Vídně, figurky z Míšně nebo míšeňské akvárium.

Nejzajímavější ovšem je velká soška kohouta v nadživotní velikosti. Byla vyrobena taktéž v Míšni, kde vznikla první porcelánka V Evropě. Kohout slouží jako zvláštní dekorace na dlouhé jídelní stoly a na mníšeckém zámku připomíná legendu o jeho třech věžích. Přijďte si ji poslechnout.

Interiéry zámku můžete spatřit od úterý do neděle, každý víkend je otevřena také vyhlídka z věže a programy pro rodiny s dětmi. Těšit se mohou například na prohlídku s královnou Elsou nebo na pohádkový svět v Kouzelném sklepení.

Další informace o aktuální otevírací době na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/informace-pro-navstevniky/navstevni-doba. 

Reklama

Výběr článků

Načítám