Hlavní obsah

Zámek Loučeň oslaví své 10. výročí koncertem skupiny Elán

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní desátá letní sezóna na Loučeni se ponese v duchu narozeninových oslav, během nichž zámek návštěvníkům připomene to nejlepší, co na zámku za 10 let zažili. Oslava k otevření zámku (7. 7. 2007), která potrvá celých 5 dní, vrcholí 6. července koncertem skupiny Elán.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Od zrození zámeckých labyrintů a otevření zámku Loučeň pro veřejnost již uplynulo 10 let a tyto kulatiny hodlá zámek pořádně oslavit - a to od středy 5. až do neděle 9. července. Na kulaté 10. narozeniny celý zámecký areál ožije narozeninovým programem, ve kterém nebude chybět ani krájení narozeninových dortů.

Slavit se bude i s Elánem. Na Loučeni se tato velkolepá show bude konat přesně v předvečer 10. výročí od otevření zámku. Narozeninový koncert skupiny Elán unplugged, t. j. akustický koncert pod širým nebem "Živých nás nedostanú" se uskuteční ve čtvrtek 6. července přímo v zámecké zahradě. 

Zámecký areál se pro návštěvníky koncertu otevře v 17 hodin, vystoupení Elánu od 21 hodin bude obsahovat ty největší pecky (předprodej vstupenek do 2. 7.)

Letošní 10. narozeniny zámeckých labyrintů zahájí Bílá paní, nejstarší a nejvíce pozitivně naladěná bytost (ve středu 5. 7). Nabídne Narozeninové prohlídky s Její Milostí Paní Terezií Berkovou z Dubé a na Loučeni, tedy Bílou Paní Loučeňskou. 

Nejlepší prohlídky z nejlepších, nejvíce oblíbené Prohlídky s pohádkou Císařovy nové šaty, budou probíhat po celý den ve čtvrtek 6. 7., poslední prohlídka začíná v 15 hodin.

Na narozeninový den (7. 7.) připravil zámek klasický narozeninový program v zámeckém amfiteátru, s krájením narozeninových dortů a pohádkami. V zámku bude mít po celý den hlavní slovo poslední zámecká paní, kněžna Marie Thurn-Taxis, a bude číst pohádky pro ty nejmenší, které sama napsala. Speciální narozeninové večerní prohlídky s knížecí rodinou a sklenkou sektu a pralinkou, vlajková loď mezi prohlídkami, budou na programu každou hodinu od 19 do 22 hodin. 

Na sobotu 8. 7. připravil zámek narozeninové putování zámeckými labyrinty s oblíbenými hrdiny nejznámějších pohádek: O Jeníčkovi, Mařence a perníkové chaloupce (Tisový labyrint v 10.30 hodin); O Popelce (Dlážděný labyrint v 11.30 hodin); O Červené Karkulce (Kamenný labyrint ve 12.30 hodin); Sněhurka (Palisádový labyrint ve 13.30 hodin); Hloupý Honza (Pískovcový labyrint ve 14.30 hodin); Šípková Růženka (Královský labyrint v 15.30 hodin) a Pohádka o pošťákovi (Písmenkový labyrint v 16.30 hodin).

Účastníci, kteří přijdou v kostýmech, mají zmrzlinu zdarma. V zámku nabídnou Čokoládové prohlídky, ty nejsladší prohlídky z nabídky.

V narozeninovou neděli zve zámek do zámeckého sklepení, kde budou průvodkyněmi dvě světoznámé čarodějnice, Gertrůda Krákavá a Ethel Koštětová, čerstvě provdaná Zametalová z Holých vrchů, aby předvedly své čáry, kouzla a lektvary. Ti, kdo na nich v předchozích letech byli, tvrdí, že něco podobného ještě na žádném zámku neviděli. 

Letošní oslavy zakončí na zámku Loučeň 7. ročník Hradozámecké noci poslední srpnovou sobotu a přinese pestrý koktejl těch nejlepších prohlídek ze zámecké nabídky.

Reklama

Výběr článků

Načítám