Hlavní obsah

Zámek Hořovice nabízí mimořádné prohlídky běžně nepřístupných prostor

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně zpřístupněny budou v zámku v Hořovicích o víkendu 17. a 18. září části II. patra s prezentací nerestaurovaného nábytku a obrazů z depozitářů a hlavní věž zámku s vyhlídkovou terasou.

Foto: Libor Knížek

zámek v Hořovicíh

Článek

Prohlídky běžně neprezentovaných prostor zámku představí část druhého patra, která je v současnosti upravena jako instalovaný depozitář. Návštěvník tu bude moci zhlédnout dosud nevystavené obrazy a nábytek v původním stavu, kterých se dosud nedotkla ruka restaurátora.

Průvodce poté návštěvníky zavede na hlavní věž, kde pro ně bude připravena výstava fotografií, dokumentující rozsáhlé opravy zámku a jeho interiérů v uplynulých letech.  Představeny budou i plány na budoucí úpravu čestného dvora. Závěr bude patřit vyhlídce do parku z východní terasy.

Druhé patro v minulosti sloužilo jako ubytovací prostory pro hosty panstva, v době mezi světovými válkami tu byly pokoje dětí knížete. Po roce 1945 tu krátce byly učebny střední průmyslové školy, v 80. letech byly prostory upraveny na depozitáře.

Výklad bude zaměřen na současnost objektu, provedené a plánované opravy. Prohlídku povede pracovník správy zámku. V závěru prohlídky bude vyčleněn dostatečný čas pro otázky, případně diskuzi ohledně minulosti a budoucnosti zámku.

Začátky prohlídek: 17. a 18. září v 10.00, 12.00, 14.00 a 16.00 hodin.

Délka prohlídky: zhruba 45 minut.

Vstupné: jednotné 100 Kč  

Více informací a on-line prodej vstupenek na www.zamek-horovice.cz

Rezervace a informace v pokladně zámku na tel. 311 512 479

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám