Hlavní obsah

Zámek Holešov zve na interaktivní výstavu Chytrá hračka

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro všechny malé i velké hravé návštěvníky je připravena interaktivní výstava Chytrá hračka aneb Škola hrou, která o víkendu 9. dubna začala na zámku v Holešově. Je otevřena denně od 8 do 18 hodin až do 24. dubna.

Foto: archiv Aktivně životem o. p. s.
Článek

Ve třech sálech fungujících zároveň jako učebny a herny výstava představuje nejzajímavější hry a hračky. Děti i dospělí si mohou na místě vyzkoušet smyslové, dřevěné i elektronické hračky, Montessori hračky, kinetický písek, logické hry, stavebnice, pocitový chodníček a další. Nechybí ani koutek pro nejmenší.

„Chytré hračky jsou pro děti klíčem k posílení myšlení a rozvoji osobnosti, aniž by si přestaly hrát. Různé typy stavebnic jsou velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, rozvíjejí trpělivost a koncentraci. Děti se díky stavebnicím učí představivosti, plánování a spolupráci s jinými, procvičují si manuální zručnost a setkávají se s první formou technického vzdělávání. Díky logickým hrám se nejen zabaví, ale již v raném věku pochopí základy matematiky,” vysvětlila Věra Stojarová z obecně prospěšné společnosti Aktivně životem, která výstavu připravila ve spolupráci s Městským kulturním střediskem Holešov.

Vstupné pro děti je 30 Kč, pro dospělé 40 Kč, rodinné vstupné 120 Kč a neomezené rodinné vstupné po celou dobu trvání výstavy činí 390 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám