Hlavní obsah

Zámek Holešov ukončí sezónu noční prohlídkou inspirovanou pohádkami

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko Holešov zve malé i velké návštěvníky na akci Pohádkový zámek. Noční prohlídka symbolicky ukončí zámeckou sezónu v sobotu 4. listopadu od 17 do 21 hodin.

Foto: Dana Podhajská
Článek

Pohádková noční prohlídka nabídne soutěžní putování barokním zámkem od sklepení až po první patro. V každém sále čekají na návštěvníky postavy z jiné pohádky. Například maková panenka, Pat a Mat, Sněhurka, Šípková Růženka, Červená karkulka, čerti a čarodějnice. Na děti, které projdou všemi stanovišti a splní všechny úkoly, čekají dárečky.

Ve Velkém sále zahrají herci v kostýmech nejpopulárnější úryvky z pohádky S čerty nejsou žerty. Připraveno bude také černé divadlo a středověké představení. V sala terreně zatančí lesní víly a ve sklepě si děti vyzkouší střelbu z luku.

V rámci doprovodného programu se na nádvoří budou konat rytířské turnaje, děti se mohou svést na historickém kolotoči. Chybět nebude občerstvení, kávový speciál a na závěr večera ohnivá fakírská show.

Vstupenky na Pohádkový zámek je možné již nyní koupit v předprodeji v Městském informačním centru v Holešově nebo přes jeho on-line portál www.holesov.info. Dospělí zaplatí 70 Kč, děti od 3 let 40 Kč.

Související témata:

Výběr článků

Načítám