Hlavní obsah

Zámek Dobříš jako sídlo mušketýrů. Přijďte si prohlédnout výstavu předmětů z oblíbeného seriálu

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný román francouzského spisovatele Alexandra Dumase staršího Tři mušketýři zná asi úplně každý. Inspiraci v něm našlo nespočet filmových producentů, několik řad seriálu tři mušketýři (v anglickém originále The Musketeers) natočila také britská BBC. Rekvizity z něj uvidíte na letošní letní výstavě na zámku Dobříš.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Seriál The Musketeers si na zámku Dobříš můžete připomenout v rámci prvního prohlídkového okruhu. Výstava potrvá do 15. září.

Článek

Seriál je soustředěn do 17. století a natáčel se na různých místech České republiky. Díky svému francouzskému půvabu se i zámek Dobříš stal jedním z oblíbených míst, která si britští filmaři pro své dílo vybrali. Zbraně či oděvy a další rekvizity oblíbených hrdinů Athose, Porthose, Aramise a d´Artagnana jsou od června k vidění v expozici zámku na výstavě Zbraně mušketýrů.

„Seriál se na Dobříši natáčel převážně ve francouzském a anglickém parku, ale také v interiérech zámku - nejvíce v Zrcadlovém a Rokokovém hudebním sále. Na výstavě si prohlédnete chladné zbraně - například kordy a dýky, lovecké zbraně či jezdecké šaty královny nebo osobní věci Milady de Winter a mnoho dalších rekvizit z natáčení,“ láká na dobříšský zámek Dagmar Veselá.

Seriál si návštěvníci na Dobříši připomenou v rámci prohlídky prvního zámeckého okruhu a výstava potrvá do 15. září. „Třemi mušketýry se o letních prázdninách budou inspirovat také noční prohlídky zámku Dobříš s názvem Výprava za mušketýry, které připravujeme,“ dodala Dagmar Veselá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám