Hlavní obsah

Zámecký park na Dobříši se promění v Orient. Děti v závěru prázdnin uniknou z tureckého zajetí

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr prázdnin nemusejí děti trávit jen nákupy školních potřeb. Poslední prázdninovou neděli pro ně rodinné centrum Dobříšek připravilo ve francouzském parku zámku Dobříš odpoledne plné dobrodružných soutěží a her s atmosférou orientu.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Francouzský park u zámku Dobříš se promění v Orient.

Článek

Od 14 hodin si děti v tematické soutěži vyzkouší, jak uniknout z tureckého zajetí, utkat obří létající koberec, vyrobit šperky či dobýt sultánův skákací hrad. „Na dobrodružné cestě čekají účastníky různé dovednostní a znalostní zkoušky. Doprovázet je budou stylově oblečené postavy jako břišní tanečnice, orientální princezna, nomádi, Turci a samozřejmě také sultán,“ uvedla Ivana Nalezencová z RC Dobříšek. 

Lampiónový průvod přijde na řadu v říjnu

Pořadatelé se inspirovali historickými zábavními atrakcemi z dob našich předků, jako byly staročeské poutě. „Chceme dětem i rodičům nabídnout optimistické zakončení letního období spojené s výhledem na další oblíbené akce RC Dobříšek,“ říká Nalezencová. Mezi další připravované  akce rodinného centra patří například tradiční říjnový lampiónový průvod.

Vstupné na rodinné odpoledne v orientálním stylu ve francouzském parku u zámku Dobříš je pro dospělé ve výši 80 korun, děti zaplatí 40 korun a rodinný vstup je ve výši 200 korun. Akci pořádá Rodinné centrum Dobříšek, z.s., za podpory MPSV, ÚP Příbram, Zámek Dobříš a Café Velbloud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám