Hlavní obsah

Zámecké Vánoce v Čechách pod Kosířem již o tomto víkendu

Novinky, Tereza Zatřepálková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak vypadaly Vánoce na zámku? To můžete zjistit v Čechách pod Kosířem o víkendu 24. a 25. listopadu. Připraveny budou vánočně laděné prohlídky i tematicky vyzdobené interiéry.

Foto: archiv zámku

Zámek v Čechách pod Kosířem prošel nákladnou obnovou. O víkendu 24. a 25. 11. se Vám představí ve vánoční podobě.

Článek

V malebné obci Čechy pod Kosířem nedaleko Prostějova se můžete o nadcházejícím víkendu přesvědčit, jak vypadaly Vánoce na zámku. Ve spolupráci s Hanáckou ambasádou nachystali na zámku vánočně laděné prohlídky. Také interiéry najdete vyzdobeny v duchu nadcházejících svátků. Prohlídky budou probíhat v sobotu i v neděli od 9 do 15 hodin. 

V sobotu od 13 do 18 hodin si navíc mohou děti užít v Hanácké ambasádě vánoční dílničky a něco pěkného si vyrobit. Pokud vás vyrábění v dílničkách neláká, můžete si v neděli od 16 hodin připomenout koledy. Vánoční koledy se budou zpívat ve Velkém sále zámku za doprovodu kytary.

Zámek v Čechách po Kosířem má velmi zajímavou historii. Navíc je s tímto šlechtickým sídlem nesmazatelně spojena osoba jednoho z našich největších malířů Josefa Mánesa. 

Zámek je po rozsáhlé obnově, která po dílčích etapách postupuje až dodnes, veřejnosti otevřen od roku 2016. Zdařilá rekonstrukce jedinečné oranžerie a parteru zámku je letos součástí výstavy Má vlast cestami proměn. 

Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách zanedbaných míst a sídel v naší krajině. Díky odhodlání místních lidí a ochotě řady donorů se chátrající stavby mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu. Do letošního ročníku je zařazeno 121 proměn, na stránkách www.cestamipromen.cz můžete hlasovat pro nejlepší z nich. 

Reklama

Výběr článků

Načítám