Hlavní obsah

Zámecká nokturna opět na zámku v Hořovicích

Novinky, Libor Knížek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní cyklus nočních vokálních koncertů v magickém prostředí hořovického zámku pokračuje letos již sedmým ročníkem.

Foto: Libor Knížek

v I. zámeckém nokturnu 2011 vystoupí na zámku v Hořovicích Květuše Ernestová jako Agrippina

Článek

I. Zámecké nokturno Domina (23. července) přináší barokní pasticcio na motivy životního příběhu Agrippiny mladší (15-59), matky římského císaře Nerona, královny jedů ženy, která přežila Caligulovy intriky, Claudiovy úklady, Messalininu zákeřnou vražednost.

V provedení Františka Svejkovského, 1. trumpetisty trubačů prezidenta České republiky, trubačů hradní gardy (Jana Vernera, Tomáše Hrbáčka a Petra Cibulky) a tympánisty Pavla Svejkovského zazní árie di Battaglia, di Vendetti, di Tempesta atd. z oper C. Pallavidina, G. F. Händela, A. Scarlattiho a dalších. Maestrem di capella bude Vladimír Jelínek.

Všechna letošní nokturna se odehrají ve schodišťové hale zámku v Hořovicích vždy od 21 hodin, po koncertě následuje prohlídka vybranými interiéry zámku.

Vstupné: plné 240 Kč, snížené 180 Kč, abonentní slevy

Bezbariérový přístup pouze na koncert, prohlídka zámku možná jen s dopomocí.

Informace, rezervace a on-line prodej vstupenek na www.zamek-horovice.cz, emailem na horovice@stc.npu.cz nebo na tel. čísle 311 512 479

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám