Hlavní obsah

Základní škola pod Svatou Horou Příbram připravuje den prvňáčka

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na poslední listopadový den, tedy sobotu 30. listopadu, připravuje Základní škola pod Svatou Horou v Příbrami den prvňáčka, se kterým již má dobrou zkušenost z minulých let. Akce je určena pro potenciální budoucí prvňáčky, kteří si školu nejen prohlédnou, ale zkusí si i praktickou část, tedy výuku.

Foto: ZŠ pod Svatou Horou Příbram

V letošním školním roce se podařilo otevřít tři první třídy. Ilustrační foto.

Článek

I přestože předškolních dětí je podle údajů z mateřských školek dost, základní školy se snaží přilákat děti a rodiče právě k sobě, a tak připravují různé akce a prezentují se, jak jen to je možné.

Základní škola pod Svatou Horou (dříve 1. ZŠ) pořádá den prvňáčka, při kterém děti usednou do lavic, vyzkouší si v reálném prostředí matematiku, hodinu čtení či psaní, nebude chybět ani tělocvik nebo práce s výpočetní technikou, malování i jiné tvořivé činnosti.

"Jsme toho názoru, že pro děti je prospěšné, když si jeden den nanečisto vyzkouší, jak to ve škole chodí, jak probíhá výuka a seznámí se se školním prostředím. V letošním roce bude součástí dne prvňáčka i práce s tablety, což je jeden z trendů dnešní doby ve školství," uvedl k akci ředitel školy Mgr. Roman Behún.

Výhodou akce je, že probíhá v sobotu, tedy v den, kdy ve škole neprobíhá běžná výuka, a dopoledne od 9 do 12 hodin je tedy nejmenším návštěvníkům plně věnováno.

Základní škola pod Svatou Horou je známa svojí dobrou polohou se skvělou dostupností MHD, je obklopena zelení a v současné době disponuje také novým multifunkčním hřištěm. Kromě jiného se škola může pyšnit skvělou volejbalovou přípravou dětí a zapojením do mnoha projektů.

"Srdečně zveme všechny rodiče a jejich děti, tedy budoucí prvňáčky. Budeme moc rádi, když dorazí a když právě i den prvňáčka přispěje k tomu, aby od září 2014 navštěvovaly naši školu jako regulérní žáci," dodal ředitel školy Mgr. Behún.

Reklama

Výběr článků

Načítám