Hlavní obsah

Základní škola Bratří Čapků vede žáky k ekologii

Novinky, Tomáš Vašíček

Základní škola Bratří Čapků v Příbrami ani poté, co se na začátku roku stala opět samostatnou, nepolevuje ve svých ekoaktivitách, které jsou na škole již velmi rozvinuté a škola je i nadále chce prohlubovat. Posledním úspěchem je výborný výsledek ve sběru elektroodpadu.

Foto: Alena Mašiková

dětem se podařilo získat v rámci soutěže i několik cen

Článek

V období od 13. do 24. ledna proběhla na Základní škole Bratří Čapků soutěž ve sběru elektroodpadu a PET víček. Mnoho dětí zapojilo do sběru i celou svoji rodinu a celkově se soutěž setkala s velmi kladným ohlasem. Do soutěže se zapojilo 70 žáků. Vyhodnocení nejlepších sběračů a předání cen proběhlo ve škole na konci ledna.

Celkem žáci ZŠ Bratří Čapků nasbírali 226 ks elektroodpadu, 11 ks světelných zařízení, 80 ks žárovek, 2175 ks monočlánků a 16 700 ks víček z PET lahví.

Všechen nasbíraný odpad odevzdali žáci do Kovohutí Příbram a zapojili tím ještě do soutěže pořádané právě Kovohutěmi, které jsou zároveň partnerem školy v oblasti environmentální výchovy. Na konci února proběhlo slosování, ve kterém žáci školy získali dvě věcné ceny, to batohy a roční předplatné časopisu. Kromě toho každý zúčastněný žák dostal drobný dárek a sladkost.

„Děkujeme všem žákům, kteří se do sběru v rámci soutěže zapojili a také rodičům za podporu dětí při sbírání elektroodpadu. Jsme rádi, že tyto aktivity děti tak baví, určitě je to směr, kterým se chceme vydat a i nadále v ekologických projektech pokračovat,” přidala k soutěži svůj komentář ředitelka ZŠ Bratří Čapků Mgr. Alena Mašiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám