Hlavní obsah

Zájemci jsou zváni na komentovanou procházku Ostravské hospody

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průvodci společnosti OstravaINFO!!! zvou občany na poučnou komentovanou procházku centrem města pod názvem Ostravské hospody. Dvě naučné procházky se budou konat v neděli 12. května na Den matek v 9.45 a 13.45 hodin. Sraz bude u pasáže Vesmír u zastávky tramvaje Stodolní.

Foto: Josef Zajíc

Ostravské hospody. Restaurace Baník. Ulice Českobratrská - před rekonstrukcí 2013. Ve výřezu- komentovaná procházka 2013

Článek

Hospoda je místnost, kde se již v hodně dávné historii začali scházet lidé, aby se pobavili, seznámili, zazpívali, zatancovali. Také se zde diskutovalo, promlouvalo, hrálo divadlo, koncertovalo...

Hospoda je také místnost, kde je nám dobře, lépe a nejlépe. Zde sedíme, mudrujeme a ozdravujeme ledviny dobrým mokem. Hodně vesele bývá u sportovních přenosů. U kopané a hokeje je až tak veselo, že se někdy přijedou podívat i příslušníci ozbrojených složek.

Hospoda je i prostředí, kde se lidé dobře najedí, zvláště, když je to hospoda povýšená na název restaurace. Tam všude, a v Ostravě je takových míst mnoho, se lidé scházejí.

O tom všem budou zájemcům povídat průvodci na komentované procházce Ostravské hospody.

„Průvodci připomenou a ukáží návštěvníkům oblíbené ostravské podniky, a to nejen ty současné, ale také zaniklé, nebo naopak úplně nové. Informace budou nejen o restauracích, hospodách, hospůdkách a nálevnách jako takových, ale také o historkách z nich, osudech majitelů nebo o některých štamgastech,” informoval Jakub Otto z průvodcovského servisu společnosti OstravaINFO!!!

Vstupenky lze zakoupit pouze v předprodeji na www.ostravainfo.cz nebo v ostravských infocentrech. Předprodej bude probíhat i v den konání procházek. Vstupenky nebude možné zakoupit na místě u průvodců.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám