Hlavní obsah

Zahájení turistické sezóny na zámku v Linhartovech

Novinky, Jaroslav Hrubý

Linhartovský zámek je připraven na zahájení turistické sezóny. První návštěvníci si budou moci prohlédnout nové expozice v sobotu 12. května od 10 hodin.

Foto: Jaroslav Hrubý

Plakát - koloběžky

Článek

V hlavní výstavní síni je připravena výstava fotografií Jiřího Sebery a obrazů Růženy Urbanové pod názvem Potkali se dva na Linhartovském zámku.

V prvním patře na chodbách vystavují polští fotografové - Aneta Miskowiec, Anna Ksiežiak, Katarzyna Michalská, Marta Jaskola a Violleta Rekus.

V přízemí jsou nainstalovány obrazy Lubomíra Stýskaly a fotografie z výpravy týmu koloběžkářů pod názvem Dvojka na dvou kolech Giro d´Italia.

Dále návštěvníci uvidí rozsáhlou kolekci autíček Petra Kocourka, retro hračky Otakara Zdvíhala, expozici ojedinělých a krásných plechových hraček z náchodské firmy Kovap - pobočka Semily. Děti se mohou v expozici pravěku vyfotit na mamutovi, a pokud budou chtít zažít nějaké dobrodružství, mohou prolézt bájnou rybou v podmořském světě.

Dále bude k vidění sbírka téměř dvou tisíc miniatur likérových lahviček z pozůstalosti Haralda Rosnera, porcelán značky "Cibulák" ze sbírky Dušany Rosnerové, expozice karaf manželů Kostkových.

Poštovní Muzeum v Praze přichystalo opravdovou lahůdku – výstavu pod názvem Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka. 

K expozicím pod názvem Ten sbírá to a ten zas tohle, dohromady nasbíráme moc přibyla keramická sluníčka Pavly Knappové a Miluše Kaletové, andělíčci Jaroslava Hrubého, rozsáhlá sbírka modelů hradů a zámků od Petra Voráče, sovy Vladimíra Tichého a Pavly Křištofové, zvonečky Vlasty Linartové, keramika Vladimíra Vítečka, náprstky Zdeny Závodné a sloni Zdeny Kyselové.

Návštěvníci budou moci obdivovat i dřevěné plastiky Karla Veličky.

Turisté si mohou projít zámecký park a děti vyzkoušet nové dětské hřiště.

Vstupné: děti 20 Kč, dospělí 40 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám