Hlavní obsah

Žacléřské Fčely z Baníku oslavují pětkový hattrick v lize v šipkách

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dvoře Králové se 18. května dopoledne hrálo o medaile v jubilejním desátém ročníku ligy ženských družstev Královéhradecka. Do play off postoupila šestice nejlepších týmů základní části, kvarteto z nich čekalo nejprve čtvrtfinále, vítězné týmy skupin postoupily přímo do semifinále.

Foto: Eduard Mlejnek

Nejlepší týmy 10. ročníku ligy žen Královéhradecka, dole vítězné Fčely z Baníku Žacléř

Článek

Oba čtvrtfinálové souboje byly nadmíru zajímavé. Postup z nich slavily Vichřice z Ještědu a Želvičky Broumov, když své protivnice Medvědice Velký Třebešov a Baník Žacléř udolaly výsledky 10:8 ve druhém případě dokonce 10:9.

V semifinále šokovaly Vichřice, které podruhé v řadě vyhrály 10:8 tentokrát nad suverénkami základní skupiny B Dračicemi Hradec Králové. Naopak Želvičky dle papírových předpokladů nestačily na vítězky A skupiny Fčely z Baníku Žacléř, kterým podlehly 4:10.

Dračice nezvládly ani duel o bronz, který byl navíc vstupenkou na český šampionát. Tu si vysloužily Želvičky, které své protivnice zdolaly opět těsně 10:8.

To finále mělo klidnější průběh. Fčely si v něm Vichřice pohlídaly a po vítězství 10:4 slavily pátý titul mistryň Královéhradeckého kraje v řadě. V desetileté historii ženské ligy si připsaly již šestý triumf a jsou suverénně nejúspěšnějším týmem historie.

Překvapující je jméno stříbrného týmu - Vichřice. Ty se do letošního play off protáhly především kvůli kolapsu obhájkyň stříbra Ďáblic z Náchodska v závěru základní skupiny a štěstí se jich evidentně nepustilo až do sobotního finále play off.

Kompletní trio medailistek bude Královéhradecký kraj reprezentovat na blížícím se Mistrovství České republiky. Fčely čeká navíc těžký úkol obhájit pozici 2. vicemistyň. Český šampionát se uskuteční ve dnech 1. a 2. června v Králíkách u Nového Bydžova.

Související témata:

Výběr článků

Načítám