Hlavní obsah

Žáci ZUŠ Dobruška se proměnili v excelentní Rychlé šípy, aplaudovalo jim celé hlediště

Novinky, Dana Ehlová

Přestože by mohl být svět Rychlých šípů dnešním teenagerům na hony vzdálen, dokázali 22. června žáci literárně dramatického oboru ZUŠ Dobruška, že opak je pravdou. Pod vedením svého pedagoga Mgr. Jana Holka sehráli stejnojmenný divadelní kus takovým stylem, že aplaudovalo celé hlediště.

Foto: Dana Ehlová

Rychlé šípy z Dobrušky.

Článek

Mirek Dušín, Jarda Metelka, Jindra Hojer, Rychlonožka, Červenáček aneb Rychlé šípy a také Dlouhé Bidlo, Štětináč, Bohouš aneb Bratrstvo kočičí pracky a navíc pes Bublina, ti všichni excelovali 22. června vpodvečer na divadelních prknech ve velkém sále Společenského centra - Kina 70 v Dobrušce. Divák by přitom nepoznal, že se nejedná o zkušené herce, ale o divadelní elévy z místní ZUŠ.

Pro divadlo je nadchl jejich učitel Mgr. Jan Holek, který zároveň představení režíruje. Kdo viděl i loňskou pohádku o drakovi, určitě zaznamenal vývoj celé herecké skupiny. Jednotlivci si své výstupy na jevišti čím dál víc užívají a nadšení pro divadlo ze všech doslova sálá, což je velká devíza do budoucna.

Navíc první zkušenosti už sbírá další skupina z literárně dramatického oboru, která se v roli „předskokana“ poprvé představila na velkém jevišti.

Početné publikum se díky vytříbeným výkonům přeneslo do tajemných Stínadel a prožívalo nejen vznik Rychlých šípů, ale i jejich dobré skutky - a nakonec také úspěšný boj s Bratrstvem kočičí pracky.

Závěrečný skandovaný potlesk a pochvala od ředitele zušky byly naprosto zaslouženou odměnou všem aktérům - Rychlé šípy z Dobrušky mají jistě nakročeno k reprízám na dalších jevištích, a tak jim proto přejme: Zlomte vaz!

Reklama

Výběr článků

Načítám