Hlavní obsah

Žáci základních škol si vyzkoušeli, jaké je být středoškolákem ve zdravotnické škole

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co obnáší být středoškolákem a jaké znalosti a dovednosti jsou k tomu potřeba, to si v pátek 15. června vyzkoušelo na sedm desítek žáků 8. tříd tří základních škol z Ostravska. Na celé dopoledne se stali hosty Střední zdravotnické školy AGEL.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Studenti spolu s učiteli si pro ně připravili zábavně vzdělávací program. Cílem akce bylo seznámit žáky základních škol se studiem zdravotnických oborů.

Zábavně-vzdělávací program Na 180 minut středoškolákem si postupně vyzkoušeli žáci osmých tříd slezskoostravských základních škol Chrustova, Bohumínská a Pěší. Na účastníky čekalo celkem osm stanovišť, která představovala všechny vědní a dovednostní disciplíny, se kterými se studenti střední zdravotnické školy denně setkávají.

„Společně s učiteli jsme vytvořili zajímavé a snad i zábavné úkoly, které si mohli žáci základních škol vyzkoušet. V rámci matematiky jsme připravili logické hry a hlavolamy, v češtině si zase žáci vyzkoušeli sestavení dadaistické básně. Nechybělo ani protažení s míčem či šplh v tělocviku, a samozřejmě odborné předměty jako somatologie či ošetřovatelství, kde si žáci vyzkoušeli první pomoc, manipulaci s novorozencem nebo stlaní lůžka,“ přiblížila náplň zástupkyně ředitele Střední zdravotnické školy Alžběta Panáková.

Na prvním místě se nakonec umístila Základní škola Bohumínská. Její žáci splnili úkoly za nejvyšší počet bodů a obsadili dokonce všechna první tři místa. Z Koblova si tak odváželi kromě diplomů také dárky. 

„Jsem moc ráda, že školy naše pozvání přijaly. Přece jen jsme v bezprostřední blízkosti a děti i učitelé alespoň zjistili, co se tady učíme a jak to na naší škole vůbec vypadá,“ uvedla zástupkyně ředitele s tím, že se na vzdělávací akci objevilo hned několik šikovných žáků, kteří by byli vhodnými adepty pro studium ve zdravotnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám