Hlavní obsah

Žáci z Prahy 5 si připomněli výročí 17. listopadu

Novinky, Václav Pláteník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výročí 17. listopadu si žáci ZŠ na Praze 5 připomněli ve Švandově divadle. Radnice připravila program, na kterém vystoupili Ivan Hlas nebo Vlado Ríša. „Je důležité, aby si mladí připomínali toto výročí, proto pořádáme toto setkání,“ uvedl Michal Šesták, zastupitel Prahy 5.

Článek

Proč se říká Sametová revoluce nebo jak těžké bylo koupit si vlastní automobil. To jsou jen některé dotazy, které žáky zajímaly. Na setkání, které se uskutečnilo v pondělí 21. listopadu, žáci besedovali o tom, jaký byl život před revolucí.

Vlado Ríša, který v té době působil také jako pedagog na vysoké škole, se podělil o zážitky ze začátků podnikání. Krátce po revoluci zakládal s přáteli sci-fi časopis Ikaria – XB1. O svých Šakalích létech povídal v divadle i hudebník Ivan Hlas. „Je dobře, že se o naši minulost mládež zajímá. Oni už dnes žijí úplně jiným životem,“ dodal Šesták.

Písně z 60. let zazpívala Jolana Smyčková z divadla Semafor, která celou akci také moderovala. Po skončení besedy vystoupil ještě Ivan Hlas se svým hudebním triem. Připomínkovou akci k výročí 17. listopadu pořádala Praha 5 letos již potřetí a zúčastnilo se jí přes 150 žáků základních škol.    

Související témata:

Výběr článků

Načítám