Hlavní obsah

Žáci pravidelně navštěvují kdyňský Dům seniorů

Novinky, Jaroslav Baďura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Domu seniorů Kdyně se v posledních dnech opět mohou těšit na návštěvy svých malých kamarádů. Každých čtrnáct dní za nimi přicházejí děti z Masarykovy základní školy Kdyně.

Foto: Michal Tesař

Paní Jedličková s dětmi.

Článek

Nejde ale jen o návštěvy, na jaké jsou možná zvyklí v jiných podobných zařízeních, kde děti zazpívají, zatancují a jdou domů. V Domě seniorů Kdyně děti obyvatelům říkají: Hrajte si s námi! Obyvatelé se tak aktivně zapojují do nejrůznějších činností.

„Věříme, že takový sociální kontakt obyvatelům našeho zařízení zpříjemní pobyt a udělá radost,“ míní ředitel Domu seniorů Kdyně Jakub Žákavec.

„Od dubna k nám začaly opět docházet děti z družiny, za což jsme velmi rádi. Navázali jsme tak na spolupráci, která již fungovala v minulých letech,“ uvedl jeden z organizátorů setkání Michal Tesař. „Naše obyvatele tyto návštěvy vždy velmi potěší a věřím, že i pro děti je to zajímavá zkušenost,“ dodal.

Děti do Domu seniorů dochází pravidelně každých čtrnáct dní pod vedením vychovatelky Bohuslavy Wernerové a říkají, že nejde rozhodně o nějakou nutnou povinnost.

„Myslím, že odpovím za všechny, že sem chodíme rádi, protože si tady hrajeme, vyrábíme a prostě je nám tady veselo,“ hrdě říká Pepík Hromada ze 3. třídy. Každá návštěva je připravena tak, aby se děti a senioři zapojili do společné aktivity a strávili spolu příjemné odpoledne.

Senioři se tak mohou aktivně zapojit do dětských her a vrátit se alespoň na chvíli do dob svého mládí. Při posledním setkání si senioři společně s dětmi malovali, v plánu je také společné zpívání, povídání o významných událostech nebo například společné zábavné cvičení nebo trénování paměti…

Obyvatelka Domu seniorů Anna Jedličková si společné chvíle pochvaluje: „Jsem ráda mezi dětmi, protože mi vůbec nepřijde, že mi bude už brzy devadesát. Myslím, že pro lidi, kteří se snaží být i v našem věku stále aktivní, je to moc dobré,“ svěřila se Anna Jedličková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám