Hlavní obsah

Zachrání Horní Bříza koncerty s dechovkami?

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Horní Bříza převzalo záštitu za pořádání koncertů dechovek, které v nedaleké Oboře měly dlouholetou tradici díky občanskému sdružení Zpívejte si s námi a Janu Kubíkovi.

Plakát - Lounská třináctka, 8. února 2014 v KD Klub Horní Bříza

Článek

Před sedmi lety byla v Oboře založena občanským sdružením Zpívejte si s námi, pod vedením místního heligonkáře Jana Kubíka, tradice pořádání dechovek. Akce měly velký úspěch a sál v Oboře býval zcela naplněn nejen staršími občany, ale i mladšími ročníky z širokého okolí.

Z organizačních důvodů se Jan Kubík rozhodl již dále nepořádat dechovky, a jelikož se v Oboře nenašel nikdo, kdo by následoval jeho stopy, o slovo se přihlásilo Město Horní Bříza, v čele s Ladislavem Čechem, zastupující místní kulturní a sportovní komisi. 

První sezónu dechovek v Horní Bříze začne již 8. února od 17 hodin v Kulturním domě Klub skupina Lounská třináctka. V případě, že koncert bude mít úspěch, se město rozhodne pokračovat ve zvaní dechových uskupení - první sezóna v novém, ale organizátory slibovaném vylepšeném starém kabátě, by proběhla ještě podle programu již zmiňovaného Jana Kubíka.

Návštěvníci koncertu mohou přijít posedět, popít, zazpívat si, ale i tančit. Všichni milovníci dechovky by si měli zajistit rezervaci vstupenek a zjistit vlakové či autobusové spojení, které je i o víkendech přece jen lepší, než tomu bylo v případě Obory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám