Hlavní obsah

Začala nadstavbová část hokejbalové extraligy. Třinec se utkal s Karvinou

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní část hokejbalové extraligy je definitivní minulostí. Nový systém nadstavbové části nejvyšší české soutěže svedl do skupiny o záchranu obě moravská mužstva. Ta se také utkala v rámci skupiny C, hned o prvním hracím víkendu.

Foto: Veronika Woznicová

Úvodní utkání play-out skupiny mezi Třincem (tmavé dresy) a Karvinou

Článek

HbK Karviná - HBC Enviform Třinec 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Ačkoliv se mělo původně hrát v Třinci, utkání se přesunulo na hřiště Karviné. V obou předchozích vzájemných duelech, které tito soupeři sehráli v základní části, vítězili hráči z města oceli. Play-out je však, podobně jako Play-off, zcela jinou soutěží.

V Karviné bylo k vidění velmi vyrovnané utkání, ve kterém padly pouze tři branky. Ve dvaadvacáté minutě sice poslal Třinec do vedení Daneček, za třicet minut utkání to však bylo vše. Hra se odehrávala převážně ve středním pásmu a šance, které si hráči obou celků vytvořili, likvidovali brankáři. V brance Karviné se poprvé v sezóně objevil Kamil Pavlíček. Staronová posila HbK a medailista z juniorského ME.

Přes to se domácí dostali ke slovu až ve třetí třetině. Skóre srovnal hned v první minutě závěrečného dějství Rosůlek, druhou trefu pak přidal Kašperlík.

Karviná tak dokázala Třinec udolat a skupinu o záchranu značně zdramatizovala. Na předposlední Letohrad ztrácí jediný bod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám