Hlavní obsah

Za vydatného deště proběhl v DNS Čížkovice 9. ročník turnaje v ruských kuželkách

Novinky, Jiří Růzha

Na šedesát uživatelů sociální péče ze sedmi zařízení v Ústeckém kraji se se ve čtvrtek 29. května i navzdory nepříznivého počasí utkalo již v devátém ročníku turnaje v ruských kuželkách, které každoročně pořádá Domov Na Svobodě Čížkovice, zařízení Centra sociální pomoci Litoměřice

Foto: Jiří Růzha

9.ročník turnaje v Ruských kuželkách v DNS Čížkovice - záběry z turnaje

Článek

Jistě tuto hru všichni znáte. Koule, zavěšená na hrazdě, jejíž správnou manipulací musíte srazit devět do čtverce stojících figur. Ruské kuželky dříve nechyběly v žádném rekreačním středisku či pionýrských táborech.

Tak přesně této hře před devíti lety zcela propadli uživatelé, ale i zaměstnanci nynějšího DNS Čížkovice. A protože zde žijí a pracují lidé činu a akci milující, rozhodli se uspořádat turnaj i pro kamarády z jiných zařízení.

V den D se příroda rozhodla, že se nebude usmívat a obloha se zatáhla černými mraky a každou chvíli pršelo. Celé herní pole se muselo zastřešit stany a velikými deštníky. Další část se uspořádala na sále a ve velkém altánu. Déšť neustával, ale nikomu to již moc nevadilo.

V jednu hodinu odpolední zahájila vedoucí DNS Čížkovice slavnostně devátý ročník turnaje. A za chvíli na to se plně rozhořely boje osmi šestičlenných družstev o každou kuželku. Body přibývaly a nálada soutěžících byla skvělá. Ve velkém altánu na všechny čekalo občerstvení v podobě kávy, limonády, meruňkového a rebarborového koláče a hlavně opečené klobásy. Kdo zrovna nehrál, ten si povídal s kamarády, protože takovéto turnaje, to jsou hlavně setkání s přáteli, kteří se vidí jen několikrát v roce.

Po ukončení zápolení zkrátilo čekání na vyhlášení výsledků svým loutkovým představením Sváťovo dividlo. Všichni se na něj vždy moc těší. Představení bylo moc pěkné, protože Sváťa nehraje jen pro děti, ale i pro dospělé. Jako zákusek si všichni dali pravou pouťovou cukrovou vatu, přímo z výrobníku obsluhovaného vedoucí DNS Čížkovice.

Na závěrečném slavnostním nástupu byly vyhlášeny výsledky. První a druhé místo získala družstva domácích z DNS Čížkovice, třetí příčku obsadilo družstvo z DSP Chotěšov, dále pak DSS Litvínov-Janov, DSP Háj u Duchcova, DBZ Tuchořice, DSP Skalice a poslední příčku pak DNP Křešice.

Ovšem hlavní bylo to, že si všichni zahráli, pobavili se a hlavně porazili hrozně ošklivé počasí, které se snažilo všem tu skvělou náladu zkazit.

Reklama

Výběr článků

Načítám