Hlavní obsah

Za několikeré pobodání bratra skončil útočník ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do vazební věznice v úterý dopoledne eskortovali policisté čtyřiadvacetiletého muže z obce u Zlína, který v sobotu 4. ledna po předchozím požití alkoholu napadl nožem stejně starého bratra v rodinném domě, kde společně s matkou žili.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Pouze shodou šťastných náhod nedošlo u pobodaného muže k těžkému až život ohrožujícímu zranění. Mladému muži v případě jeho odsouzení hrozí trest odnětí svobody na tři až na deset let,“ sdělila dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Bratři se mezi sebou doma občas pohádali, většinou když byli pod vlivem alkoholu. V sobotu od rána opět popíjeli pivo a víno. Z nejasného důvodu se začali po třinácté hodině odpoledne hádat a napadat.

„Jeden z nich vzal do ruky nůž s čtrnácticentimetrovou čepelí a svého bratra několikrát bodl do břicha. Zraněný pak zavolal na linku tísňového volání policie a napadení oznámil,“ popsala událost policistka.

Agresor mezitím z domu odešel. Záchranáři zraněného muže převezli do nemocnice, kde se podrobil operaci. Útočníka zakrátko vypátrali policisté. Dechová zkouška byla u obou bratrů podle mluvčí pozitivní.

„Mladík skončil v policejní cele, kriminalisté podali po zjištění bližších okolností návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval. Dosud netrestaný muž skončil ve vazební věznici Olomouc,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám