Hlavní obsah

Za měsíc se na Střelecký ostrov vrátí léto. Nejen pro Pražany začne Letňák 2016

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počínaje 29. dubnem se mohou všichni Pražané a návštěvníci našeho hlavního města opět scházet v krásném prostředí Střeleckého ostrova a užívat si festivalovou atmosféru s bohatou škálou kulturních akcí.

Foto: Ivan Prokop

Střelecký ostrov opět zažije společný koncert Vladimíra Mišíka & Etc. a Radima Hladíka s kapelou Blue Effect

Článek

Malostranská beseda totiž otevírá třetí sezónu svého Letňáku – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově, který jako v loňském roce potrvá až do konce září. V průběhu pěti měsíců nabídne stovky koncertů, DJ´s party, filmových projekcí, benefičních a jiných akcí.

„Podobně jako v předchozích dvou letech se Letňák – Léto pro Pražany 2016 ponese ve znamení pestrosti a tematické různorodosti akcí, žánrové rozmanitosti, představí se zkušení a osvědčení umělci, ale také mladé a začínající talenty. Budeme tu mít program pro mladé i starší návštěvníky, děti i jejich rodiče. A i když astronomické léto začíná až ke konci června, u nás startuje už den před populárními čarodějnicemi a trvat bude stejně jako vloni až do konce září,“ informoval šéf produkce Letňáku – Léta pro Pražany 2016 David Dvořák.

V květnu se můžete těšit například na společný koncert banjo-punkové kapely Poletíme? a femipunkové skupiny Mucha v čele s osobitou písničkářkou Nikolou Muchovou (12. 5.). V červnu je na Velké scéně vystřídají další známá jména jako kupříkladu trio Bratři Ebenové (9. 6.), Radůza se svými hosty (23. 6.) či stále úspěšnější mladá kapela Jelen (2. 6.).

Červenec potěší fanoušky rocku, protože se společně na jednom pódiu opět potkají Vladimír Mišík & ETC… s Blue Effectem (14. 7.) nebo zahraje Michal Pavlíček & band (19. 7.). V srpnu se pak můžete těšit na Vypsanou Fixu (18. 8.) nebo v září na Xaviera Baumaxu (8. 9.).

„V rámci srpnových koncertů na Velké scéně bych zmínil kapelu Sto zvířat, která si připravila dva speciální koncerty. Ve čtvrtek 25. srpna tak zahraje odpoledne pro děti a následně večer pro dospělé. Děti se na koncertu mohou nenásilnou formou seznámit s hudebními styly jako reggae, world music, latina, rockabilly či swing, které běžně v rádiu neslyší. Pro dospělé diváky pak přehrají svůj program k desce Ministerstvo mýho nitra, se kterým loni slavili 25 let existence kapely,“ uvedl Dvořák.

Kromě koncertů na Velké scéně budou v průběhu konání Letňáku 2016 probíhat již tradičně i akce na plovoucí scéně Ponton, na kterou je vstup zcela zdarma. Odehrávají se tam různorodé DJ´s večery a komornější koncerty od blues, popu, rapu, jazzu, funky, až po deephouse či elektroswing.

„Po loňském úspěchu otevřeme také letní kino. Letos jsme se ho rozhodli koncipovat jako filmový týden, který proběhne v průběhu července. Filmoví nadšenci se mohou těšit na směs českých a zahraničních filmů od nestárnoucí klasiky po letošní novinky,“ prozradil Dvořák.

„Jednou z největších akcí, která nás během léta na Střeleckém ostrově čeká, je je připomínka 600 let od upálení Jeronýma Pražského. Tradičně se budeme věnovat i společensky prospěšným akcím. Již nyní mohu pozvat Áčkofest a také akci tradičně pořádanou obecně prospěšnou společností Asistence,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám