Hlavní obsah

Z malé školní galerie do největší galerie ve městě? Proč ne

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iva Davidová, studentka 3. ročníku Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně, právě vystavuje svá díla v Galerii výtvarných umění(GVU). Její výstava nese název Cesta pro moje oči.

Foto: archiv SŠPU

Iva Davidová, výstava Cesta pro moje oči v GVU Hodonín potrvá do 11.listopadu 2018

Článek

V rámci cyklu Talenty představuje v GVU Hodonín svá díla Iva Davidová. Na výstavě ukazuje své postřehy z prázdninových cest: z Řecka a z Makedonie.

Iva je studentkou oboru Užitá malba a má za sebou už dvě samostané výstavy: nejdříve loni vystavovala své kresby ve školní galerii Divoka a nyní její nová tvorba zdobí největší Galerii v Hodoníně.

Projekt Talenty ukazuje nadané a talentované studenty s velkým potenciálem do budoucna. Mají sice většinou jenom několik málo svých prací, ale talent budoucího umělce je z nich patrný na první pohled. Střední škola průmyslová a umělecká tak dává spolu s GVU Hodonín prostor pro vyjádření mladým začínajícím umělcům, kteří tak pracují i nad rámec svých školních povinností.

Výstavu uvedl a úvodní slovo pronesl Mgr. Art Petr Bulava, autor projektu Talenty a kantor hodonínské umělecké průmyslovky.

Výstava Cesta pro moje oči představuje především krajinu vyzobrazenou pomocí drobných maleb akvarelem i olejem. Ale Iva maluje ráda i portréty a také ráda fotí, máme se tedy i do budoucna ještě nač těšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám