Hlavní obsah

Vyznavači vodního rodea se o vítězství rvali v Kadani

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské město Kadaň přivítalo vyznavače vodního rodea, kteří zde našli „ráj na zeleném ostrově“. O vítězství se v proudu Ohře rvalo ve čtyřech kategoriích přes 50 závodníků.

Foto: Václav Vlasák

Jan Liška vybojoval v Kadani první místo v kategorii C1.

Článek

O víkendu 14. a 15. května se v Kadani uskutečnil první závod CNAWR Rodeo Tour 2011. Závod ve freestylu na kajaku probíhal na playspotu u bývalého mlýna na řece Ohři. Sešlo se zde přes padesát závodníků z šesti států.

„Což velmi motivovalo české jezdce,“ prozradil Martin Bětík, člen výboru České národní asociace rodea na divoké vodě, která závod pořádala. V řadách startujících se objevilo také sedm nových tváří. „Kategorie Youngsters je vlastně určena pro vodáky, co si chtějí freestyle vyzkoušet,“ vysvětlil nám Bětík.

Samotný závod probíhal po oba dny v pohodě a hlavně bez zranění. Slušný byl i divácký zájem. „Osobně mám radost, že město Kadaň podporuje vodáky. Přijde mi úžasné mít sportovní terén téměř v centru města a přitom na travnatém poloostrově,“ doplnil Bětík ke kladnému hodnocení prvního dílu letošního seriálu. Ten bude pokračovat 13. a 14. srpna v Sopotnici.

Přehled vítězů jednotlivých kategorií:

C1: 1. Jan Liška (VodákSport), 2. Jan Choutka (VKM Hradec Králové), 3. Lukáš Červinka (ČR), K1JM: 1. Jan Klaus (ČR), 2. Jan Havelka (TJ Union Plzeň), 3. Martin Maxa (ČR), K1Z: 1. Nina Halašova (Slovensko), 2. Lenka Borovičková (Aqua Týnec), 3. Kateřina Migdauová, YGST: 1. Tomáš Andrle (SK Zlíchov), 2. Martin Hlaváček (ČR), 3. Vojtěch Lukeš (DIWA), K1M: 1. Jan Špindler (pirate-production), 2. Bartosz Czauderna (Krakowski Klub Kajakowy), 3. Jirka Langer (ČR).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám