Hlavní obsah

Výtvarník Lukáš Kudrna vystavuje obrazy na chalupě na Podbrdsku

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výtvarník, ilustrátor, hudebník i učitel Lukáš Kudrna z Plzně vystavuje své nejnovější obrazy ze své tvorby na chalupě v rámci výstavy s názvem Obrazy ve světnici 3. Výstava je přístupná do 29. července 2012 po domluvě s autorem v obci Mítov čp. 1 u Nových Mitrovic.

Foto: Marek Velebný
Článek

Plzeňský výtvarník a hudebník, který vyučuje například na Střední umělecké škole Zámeček v Plzni, vystavuje obrazy ze své nejnovější tvorby na chalupě v obci Mítov čp. 1 u Nových Mitrovic. Uvnitř a podle počasí i vně domku mohou zájemci zhlédnout více než dvě desítky z nejnovějších obrazů výtvarníka Lukáše Kudrny. K vidění jsou ale i některé z jeho starších prací.

Výstava s názvem Obrazy ve světnici 3 představuje hlavně obrazy lesa a krajiny v okolí autorovy chalupy, ale i několik obrazů, které jsou inspirovány Plzní nebo židovským ghettem Třebíč. Kudrnův obraz Poustevník ukazuje například vyjádření vztahu autora k brdskému kraji, a jak se s ním sžil.

Na jednom z dalších obrazů je například stylisticky zobrazen autorův plzeňský ateliér zachycující představu obcování s múzou, které je sledováno trojicí modrých obrýlených postaviček, ve kterých si někdo může představit mimozemšťany, další někoho jiného.

Autora fascinuje především les jako tajemný, oblíbený prostor, který ho inspiruje. Na obrazy, povídání s autorem nebo na výlet do okolní přírody Mítova u Nových Mitrovic jsou návštěvníci zváni do 29. července. Vernisáž se konala v pátek 13. července od 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám