Hlavní obsah

Výtvarná soutěž Namaluj svého anděla vstupuje do 5. ročníku. Jeho tématem je Andělský dar

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křesťanská tradice chápe anděla jako duchovní bytost - osobu bez hmotného těla. Jeho hlavní vlastností je, že je ze své podstaty dobrý. V minulosti byli andělé pro výtvarníky inspirací k vytvoření mnoha uměleckých děl. Nabízíme vám příležitost ztvárnit svoji představu anděla.

Anděl ze 4. ročníku soutěže.

Článek

Soutěž Namaluj svého anděla vznikla v roce 2012 v Salesiánském středisku v Teplicích, které za podpory MŠMT, Ústeckého kraje a Statutárního města Teplice nabízí ve dvou střediscích (Prosetice a Trnovany) volné trávení času dětí a mladých lidí, zájmové kroužky, sportovní aktivity, doučování, víkendové a prázdninové akce. Aktivně spolupracuje i s rodinami dětí a mladých lidí.

Do prvního ročníku soutěže bylo přihlášeno 105 obrázků převážně teplických dětí. Do loňského ročníku již dorazilo 347 obrázků z celé České republiky. Ty vítězné jsou k vidění do 25. listopadu v Regionální knihovně Teplice.

Jeden z tvůrců vytvořil anděla keramického, a ten nás inspiroval k rozšíření soutěžních kategorií.

Ve 3. kategorii Vyrob nám svého anděla se mohou do soutěže zapojit jak děti, tak i studenti, dospělí a senioři. Tvůrci nejsou omezeni materiálem. Zveme tedy k účasti v soutěži švadlenky, dráteníky, keramiky, pletařky, kováře a další kreativce...

Soutěží se ve třech kategoriích:

1. kategorie: obrázky dětí do 7 let, formát A4, A3

2. kategorie: obrázky dětí do 15 let, formát A4, A3

3. kategorie: vyrob nám svého anděla – kategorie je bez věkového omezení, díla mohou být z textilu, keramiky i jiných materiálů 

Do 16. ledna 2017 zasílejte svá díla na adresu organizátora soutěže: Salesiánské středisko Štěpána Trochty, Jana Koziny 1628/31, 415 01 Teplice.

Osobně svá díla můžete předat v Salesiánských střediscích Trnovany a Prosetice do 16. 1. 2016, případně v  Regionální knihovně Teplice – oddělení pro děti a mládež, po dobu konání výstavy, na které jsou vystavena vítězná díla loňského ročníku.

Obrázek či výrobek musí být z rubu podepsán, na samostatný papír připište další informace (věk, škola, adresa, e-mail) a přiložte tak, aby bylo jasně znatelné, že patří s obrázkem (výrobkem) k sobě.

Zaslaná díla a další informace budou zveřejněny na facebookových stránkách Salesiánského střediska Štěpána Trochty Teplice. Nejlepším třem autorům, ve všech soutěžních skupinách, budou věnovány hodnotné ceny, které do soutěže věnovaly: POPROKAN a LÁTKY TEPLICE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám