Hlavní obsah

Výtržník s mačetou se brání, nikomu prý nevyhrožoval

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podezření z trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování sdělili v úterý 22. srpna v podvečer policisté čtyřicetiletému muži z Napajedel.

Foto: Policie ČR

Muž si podomácku vyrobil mačetu.

Článek

„V pondělí 21. srpna odpoledne ohrožoval zákazníky čerpací stanice v Napajedlech vlastnoručně vyrobenou mačetou o délce 75 cm. Hrozí mu až tříleté vězení, protože za podobný skutek byl už v minulosti trestán,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podezřelý muž policistům popřel, že by někoho ohrožoval. „Přiznal sice, že přišel na čerpací stanici s mačetou, ale nikoho prý neohrožoval, protože tam podle jeho slov nikdo nebyl. Poté, co mu policisté sdělili podezření ze dvou trestných činů, ho zároveň propustili z policejní cely," řekla mluvčí.

V případě odsouzení může výtržník podle policistky sedět až tři roky za mřížemi. „Navíc byl v loňském roce podmíněně odsouzen za krádež a je až do listopadu letošního roku ve zkušební době,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám