Hlavní obsah

Výtěžek olomouckých oslav jara pomůže nemocným dětem

Novinky, Eva Pětvalská

V pondělí 4. května ožije univerzitní město Majálesem. Studentské oslavy jara se v Olomouci konají od pondělí 4. května do pátku 8. května. Majálesový průvod v maskách a zvolení krále Majálesu připadá na úterý 5. května, což je zároveň „hlavní den“ celé akce.

Foto: Zdroj snímku: Facebook - Majáles Univerzity Palackého

Článek

Olomoucký Majáles je pořádán v tradičním stylu, na vybraných místech budou umístěny pokladny pro dobrovolné vstupné, jehož výtěžek poputuje na podporu sdružení Šance - sdružení rodičů a přátel hematologicky a onkologicky nemocných dětí.

Po vzoru hesla „studenti studentům“ se během Majálesu prezentují různé univerzitní spolky, neziskové organizace, studentská divadla či kapely. Vše dělají a organizují sami studenti, dobrovolně, bez nároku na odměnu. Letos je Majáles navíc dokonce celotýdenní, i když hlavní den majálesu bude úterý, kdy proběhne většina hudebního a divadelního programu, který se odehraje v olomouckých Bezručových sadech a v areálu Korunní pevnůstky. 

Majálesový průvod v maskách a zvolení krále Majálesu připadá také na úterý. Průvod vyráží ze Zbrojnice směrem na Horní náměstí ve 13.30. Workshop, kde si můžou lidé vyrobit komiksovou bublinu, začíná ve Zbrojnici o hodinu dříve.

Program je letos více než bohatý. Návštěvníci se mohou těšit na kapely Walter Schnitzelsson, Kamp!, Kašpárek v rohlíku, Xaviera Baumaxe, Poletíme?, Adriana T. Bella či kapelu Mucha. Z divadelních představení se ukáží například bezdomovecké divadlo Úlet či Squadra Sua. Jsou nachystány filmové projekce pro širým nebem i v kamenném kině a nebude chybět ani program pro děti. V rámci doprovodných akcí čeká na účastníky asi 20 různých sportovních aktivit, tancovačky a večerní párty v klubech.

Majálesová místa jsou rozprostřena po celé Olomouci, patří mezi ně například Korunní pevnůstka, Bezručovy sady, Konvikt, Zbrojnice, Smetanovy sady či Horní náměstí. Z klubů jsou to Jazz Tibet Club, S-Cube a 15minut Pub Zapojí se také kavárna Druhý domov, Kavárna Öde či Vlastivědné muzeum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám