Hlavní obsah

Výstavy králíků v Kostelní Bříze se zúčastnili i němečtí chovatelé

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český svaz chovatelů (ČSCH), základní organizace Kostelní Bříza, uspořádal v sobotu 23. července Krajskou výstavu mladých králíků. Kromě chovatelů z Karlovarského kraje pozvali pořadatelé na výstavu také chovatele ze sousedního okresu Tachov a z příhraničních okresů Spolkové republiky Německo.

Foto: Jana Krotilová

Návštěvníci výstavy

Článek

Přes třicet vystavovatelů se pochlubilo se svými nejkrásnějšími králíky. Ve výstavním areálu v Kostelní Bříze na Sokolovsku tak mohli návštěvníci vidět 205 králíků 33 plemen od Belgických obrů po Zakrslé berany. Několik desítek kusů bylo nabídnuto také k prodeji. 

Návštěvu výstavy zpříjemňovala živá hudba, občerstvení a také tradiční tombola, v níž se mimo jiné dali vyhrát i živí králíčci.

Hlavním účelem výstavy však bylo ocenit milovníky těchto stvoření za jejich chovatelské úspěchy. Předávání pohárů proběhlo v 16 hodin. Bylo rozděleno 16 čestných cen, 4 poháry starosty města a veliký putovní pohár.

V hlavních kategoriích byl nejúspěšnější Pavel Burda z Chebu. Odnesl si dva ze čtyř pohárů a to za nejlepší kolekci výstavy a za nejvýše ohodnoceného samce. Nejvýše ohodnocenou králici vystavil a pohár převzal Miloš Kohoutek z Toužimi. Poslední pohár připadl Martinu Lukšovi z Kraslic v kategorii nejlepší kolekce mladých chovatelů. Putovní pohár převzal zástupce základní organizace ČSCH Kraslice.

Reklama

Výběr článků

Načítám