Hlavní obsah

Výstavu andělů doprovodí hry pro děti

Novinky, Jana Švecová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. března v 15 hodin proběhne vernisáž výstavy Namaluj svého anděla. Uskuteční se ve 3. patře nákupního centra Fontána v Teplicích. Součástí programu budou i soutěže pro děti, hudební a taneční vystoupení.

Foto: Jana Švecová

Jeden ze soutěžních výtvorů

Článek

Jde již o druhý ročník výtvarné soutěže, vyhlášené Salesiánským střediskem Štěpána Trochty v Teplicích v listopadu 2013. Zapojit se mohli děti i mladí lidé ve věku od 3 do 26 let. Soutěže se zúčastnilo 177 dětí z různých základních škol i jiných institucí, např.  ZŠ Nové Lázně v Teplicích, ZŠ Jaroslava Pešaty, ZŠ Zborovice, jednotlivci z Turnova, z Plzně či Farního úřadu Chomutov.

V minulosti byli andělé pro výtvarníky častou inspirací k vytvoření mnoha uměleckých děl. Zpravidla jsou chápáni jako duchovní bytosti, které do našeho světa přinášejí dobro. „Stejně jako prvním ročníku soutěže jsme byli velmi zvědaví, jak si postavu anděla představují právě děti,“ uvedla ředitelka salesiánského střediska, Vendulka Drobná.

Soutěž byla rozdělena do třech věkových kategorií: do 7 let, 8-14 let a 15-26 let. Povoleny byly všechny výtvarné techniky. „O vítězích jednotlivých kategorií rozhodovala tříčlenná komise. Ocenění autoři si odnesli poukázky na nákup výtvarných pomůcek podle vlastního výběru v hodnotě až do 300 Kč,“ objasnila podrobnosti soutěže Bc. Stanislava Schöpková, koordinátorka soutěže. Odměny vítězům byly předány 21. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám