Hlavní obsah

Výstavou Ateliér Jiřího Trnky na Chvalském zámku provedou Popelka a Dlouhý-Bystrozraký

Novinky, Alexandra Kohoutová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé po půlstoletí se dočkala Praha souborné výstavy výtvarníka a filmaře Jiřího Trnky, a to na Chvalském zámku v Praze-Horních Počernicích. Výstava Ateliér Jiřího Trnky je otevřena až do 15. května a je obohacena doprovodnými akcemi. Tento víkend provází Popelka nebo Dlouhý-Bystrozraký.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Unikátní výstavní projekt představí tvorbu světoznámého výtvarníka a filmaře Jiřího Trnky (1912 - 1969). Přes 300 originálních obrazů, loutek, plastik, ilustrací a grafiky je k vidění v působivých kulisách Trnkova výtvarného ateliéru.

Nadchne vás dobové filmové studio s možností vyzkoušet si práci animátora a režiséra loutkového filmu. Nedílnou součástí výstavy je Kinoautomat s promítáním filmů Jiřího Trnky, například Špalíček, Staré pověsti české, Osudy dobrého vojáka Švejka, Sen noci svatojánské či Árie Prérie.

O víkendu 23. a 24. ledna budou mít návštěvníky navíc možnost využít doprovodu půvabné princezny Popelky či ztepilého Dlouhého-Bystrozrakého, kteří je budou provázet výstavou i celým zámkem. Do programu budou patřit také soutěže.

Komentované prohlídky probíhají po celý den od 10 do 17 hodin, začínají vždy v celou hodinu a trvají asi 40 minut. Po skončení prohlídky můžete ještě zůstat na výstavě, jak dlouho chcete.

V sobotu 23. ledna se koná Pohádková sobota s Popelkou a světem Jiřího Trnky a v neděli 24. ledna Pohádková neděle s Dlouhým-Bystrozrakým a světem Jiřího Trnky.

Prosíme o rezervaci času prohlídky na tel. 281 860 130.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám