Hlavní obsah

Výstava železničních modelů zaplní v Pečkách téměř 2000 m² plochy

Novinky, Michal Jirásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení železničních modelářů Pečky uspořádá v termínu od 8. do 10. června modelářskou výstavu s bohatým doprovodným programem.

Foto: Michal Jirásek

Klubové kolejiště velikosti H0 (1:87)

Článek

V rámci akce se návštěvníkům na dvou místech nedaleko od sebe představí železniční modely a modelová kolejiště ve velikostech 0, H0, H0m, TT, N, Z a T na ploše téměř 2000 m² výstavní plochy. K vidění budou ručně vyráběné železniční modely a kolejiště modelářů z celé republiky, malosériových výrobců i nejvýznamnějších světových firem z tohoto oboru.

Jednou z částí víkendového programu bude i oficiální národní setkání a workshop příznivců a sběratelů modelové železnice v měřítku TT - Tillig TT víkend 2012.

Pro děti bude k dispozici dřevěná vláčkodráha a dětské kolejiště, kde si budou moci vyzkoušet ovládání modelu vlaku.

Pro děti i dospělé bude k dispozici výtvarný a kreativní workshop, kde si budou moci vlastnoručně vyrobit obrázek na tričko s mašinkou i jinými motivy. Bude možné si vyzkoušet stavbu jednoduchého plastového domečku, výrobu stromečků nebo malého diodramatu, popřípadě modelu auta v měřítku TT (1:120) nebo H0 (1:87).

Součástí akce bude burza, prodej železničních modelů a veškerého příslušenství k modelové železnici.

V blízkosti výstavy bude v sobotu 9. června možné svezení v kabině historické posunovací lokomotivy „Prasátko“ T 211.0, nebo na improvizované úzkorozchodné zahradní železničce o rozchodu kolejí 300 mm před budovou výstavy. Na místní lokálkové trati Pečky – Bošice - Kouřim pojedou zvláštní historické motorové vlaky s vozy M 262.0 ve správě ČSD.

Akce se koná v sídle klubu SŽM Pečky na adrese Žerotínova ulice, Pečky JIH a v místní sokolovně v ulici Petra Bezruče. Obě výstavní místa jsou od sebe vzdálená chůzí zhruba 5 minut. Výstava bude otevřena v pátek a sobotu od 9 do 17 hodin, v neděli od 9 do 15 hodin.

Další informace na www.szmp.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám