Hlavní obsah

Výstava tří regionálních výtvarnic otevřela v Holešově novotou vonící atrium Ateliér

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nové atrium Ateliér bylo v pátek 28. března otevřeno v Holešově. O slavnostní zahájení se postarala výstava tří regionálních výtvarnic, které prezentují svou tvorbu v galerii. Ta je součástí atria, které najdete na Nerudově ulici.

Foto: Robert Rohál

První vernisáž v galerii nového atria Ateliér v Holešově.

Článek

Atrium Ateliér je prostor, který pro veřejnost otevřel MUDr. Karel Posolda s tím, že se zde budou konat nejen výstavy, ale i další zajímavé komorní a kulturně-společenské  akce.  

Jedinečný prostor, který byl vybudován na místě původního dvoru jednoho z domů na Nerudově ulici, je zajímavě členitý a skýtá velice příjemný "azyl" takřka v centru města. Návštěvníci si tu můžou posedět, odpočinout, občerstvit či se případně jen tak pokochat v galerii.

„Jsem mile překvapena prostředím. Není to nijak veliké, ale zato velice útulné. Je to taková milá oáza klidu a pohody uprostřed Holešova. Cítím se tu velice dobře a vím, že jsem tu nebyla naposledy. Určitě sem zajdu jen tak třeba na dobré kafe,” řekla Anna Babovská, jedna z návštěvnic vernisáže.

V rámci první výstavy se nyní v galerii atria Ateliér prezentují malířky Lenka Jasenská a Radka Trojanová z Fryštáku a oděvní výtvarnice Martina Pavelková z Martinic.

Galerie, která je neodmyslitelnou součástí atria Ateliér, sice není kdovíjak veliká, ale skýtá velice příjemný prostor, v němž i v budoucnu představí svou tvorbu další kumštýři nejen z regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám