Hlavní obsah

Výstava Příběhy fotek je již v plném proudu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklou výstavu připravilo Město Brno a Turistické a informační centrum Brno v rámci festivalu RE:PUBLIKA, oslavujícího 100 let založení Československa.

Článek

Projekt vytváří veřejně přístupnou databázi neznámých rodinných příběhů a s nimi souvisejících fotografií. Jako jedni z prvních, snad aby šli příkladem, představili fotografie ze života vlastní rodiny kreativní ředitel výstavy Pavel Anděl a primátor města Brna Petr Vokřál.

To ale neznamená, že známé osobnosti mají přednost. Výstava mapuje příběhy míst, obyčejných lidí a velkých i malých okamžiků republiky. Příběhy míst, kolem kterých každý den chodíme a o jejichž historii často nic netušíme. Příběhy lidí, jejichž životy mohou být nabitější než životopisy historických osobností.

Pořadatelé nás vyzývají, abychom otevřeli svoje stará fotoalba a krabice s rodinnými fotografiemi a nechali si od svých blízkých vyprávět jejich osobní příběhy. Domnívají se, že je potřeba myslet a vzpomínat i na ty, kteří netvořili velké dějiny, ale bez nichž bychom neměli svoji osobní historii.

Ke sdílení fotografií a příběhů lze využít webové stránky www.republikafotky.cz. Podklady lze dodávat do konce roku, výstava skončí 31. prosince 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám