Hlavní obsah

Výstava leteckých fotografií v Liberci představuje krásy Česka z výšky

Novinky, Pavel Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V obchodním centru NISA v Liberci je do konce prázdnin k vidění výstava leteckých fotografií Česka. Nabídne návštěvníkům průřez toho nejzajímavějšího, co je v tuzemsku možné spatřit z ptačí perspektivy.

Foto: archiv CBS Nakladatelství

Česko z nebe v Liberci

Článek

Česká republika má spoustu krásných přírodních i kulturních míst a Liberecko není výjimkou. Regionu dominuje hora Ještěd, Jizerské hory, západní Krkonoše i nádherné hrady a zámky, například Sychrov nebo Frýdlant.

Celý Liberecký kraj je převážně hornatý s dominantou severních Čech, horou Ještěd, na jejímž vrcholu se nachází stejnojmenný hotel s televizním vysílačem od českého architekta Karla Hubáčka. Ten za stavbu ve tvaru rotačního hyperboloidu získal prestižní Perretovu cenu – za pokrokové technické řešení stavby a za „harmonii, s níž se pojí s okolní krajinou, vytříbenost siluety a vynalézavé použití konstrukčních prostředků”. 

Ještěd také nabídne úchvatné výhledy do okolí. Za pěkného počasí dohlédnete na nedaleké Jizerské hory, Liberec, ale také až do Krkonoš. Liberecký kraj je bohatý také svou historií, můžete zde navštívit řadu hradů a zámků jako je Zákupy, Lemberk, Frýdlant nebo Sychrov.

Výstava se koná na podporu připravované knihy Liberecko z nebe z knižní edice Česko z nebe, ve které lidé najdou obdobné letecké fotografie, ale z regionu Liberecka.

Výstava je zdarma. K vidění je denně od 9 hodin do 21 hodin večer. 

Reklama

Výběr článků

Načítám