Hlavní obsah

Výstava Historické okamžiky z originálů Pavla Kantorka bude k vidění v Praze

Novinky, Barbora Horešovská

Pavel Kantorek na výstavu Historické okamžiky přivezl do Prahy původní originální kresby, které vznikaly již od roku 1968. Budou v ní zastoupeny i vtipy, které dosud nebyly zveřejněny.

Foto: Barbora Horešovská

Kresba Pavla Kantorka

Článek

Od 29. května do 27. června budou mít návštěvníci školicího centra InGarden v Praze 10 jedinečnou možnost zhlédnout v rámci výstavy 80 originálních kreseb, vtipů. Vernisáž výstavy se uskuteční 28. května od 19.00 hodin.

Základní informace o Pavlu Kantorkovi: V roce 1942 se začal na svět dívat s humorem a stále tento pohled udržuje, na Masarykově univerzitě v Brně studoval experimentální fyziku, v roce 1968 emigroval do Kanady, kde pokračoval ve studiu fyziky, je profesorem na Ryerson University v Torontu a má vlastní grafickou firmu.

Základní informace o výstavě Historické okamžiky: Vernisáž 28. května bude spojená s prodejem originálních kreseb, 80 kreseb bude ke zhlédnutí, razítko kočky k obtisknutí, autorské tisky a omezený počet originálních kreseb ke koupení po celou dobu výstavy - konkrétní si je možné objednat předem v eGalerii. Výstava bude otevřena pro veřejnost od 29. května do 27. června v pracovní dny od 9.00 do 17.00 hodin, otevřené sobotní dny jsou aktualizovány na www.ingarden.cz. Vstupné je dobrovolné a v rámci spolupráce s humanitární organizací UNICEF jí výtěžek ze vstupného bude předán na podporu dlouhodobých programů v oblasti vzdělávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám