Hlavní obsah

Vyprodaná hala v Příbrami slavila titul zápasnice Pudilové

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se v příbramské sportovní hale uskutečnil již pátý ročník Back in the Fight 5 organizovaný promotérem Petrem Větrovským, a spoluorganizátorem Ladislavem Erdélyim. Vyprodaná hala viděla celkem osm zápasů, z nichž ten nejhlavnější byl historicky první souboj o ženský titul MMA.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

V něm se střetla domácí hvězda Lucie Pudilová s maďarskou držitelkou černého pásu ve stylu Kempo Melindou Fábiánovou. Před úvodem dlouho očekávaného souboje o titul šampionky nejslavnější MMA organizace u nás GCF, hrály státní hymny a diváci si mohli užít MMA jako společenskou událost se vším všudy.

Od začátku zápasu bylo jasné, že se bude jednat o oboustranně tvrdý souboj. Obě zápasnice se od začátku nešetřily a začaly rychle krvácet. „Měla jsem trhlé obočí od prvního kola, teklo mi dost krve, ale bolest jsem v tu chvíli necítila, jen mi to znepříjemňovalo vidění,“ uvedla Pudilová.

Zápas byl ve vysokém tempu a příbramská „střela“ se začínala postupně rozjíždět do svých obrátek, na které jsou její fanoušci zvyklí.

Pudilová vedla od třetího kola 

Titulový souboj se na stranu příbramské bojovnice začal lámat v kole třetím, v kterém jasně dominovala. Dokonce to v jednom momentě vypadalo, že Melinda přežila náběh na KO. Ve čtvrtém kole Lucie Pudilové ve své jízdě ve vyšších obrátkách pokračovala a Melindu trefovala častěji a tvrději.

„S trenérem Ladislavem Erdélyim jsme věděli, že musíme ve čtvrtém kole dohnat pochybnosti, tak jsem to rozjela o to víc,“ vysvětlovala Pudilová. Při úvodu pátého kola již hala obdivně aplaudovala obou zápasnicím, za jejich obětavost.

Titulový zápas MMA trvá 5 x 5 minut a to je v osmihranné kleci skutečně tvrdá porce. „Před pátým kolem mě trenér upozorňoval, abych se soustředila, abych neudělala nějakou chybu, aby mě Melinda nenachytala. I ona věděla, že zápas je vyrovnaný, a já cítila, že mě bude chtít dostat na KO a nebo TKO,“ řekla nová šampionka GCF Lucie Pudilová. To se však nestalo a po bodovém vítězství 2:1 se Lucie Pudilová stala historicky první šampionkou MMA v naší zemi.

Lucie vlastní jako jediná žena v Česku titulový pás

Pás organizace jí připnul prezident GCF Michal Hamršmíd a promotér večera Petr Větrovský.

„Jsem opravdu šťastná. Je to velká čest, že jsem v naší republice první žena, která má navíc tento krásný pás. Je to krásný zážitek, který ve mně zůstane,“ vyprávěla s radostí Lucie Pudilová, kterou po celou její kariéru trénuje známý trenér Ladislav Erdélyi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám