Hlavní obsah

Výkvět světových inline bruslařů se představí na ostravské Hlavní třídě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkvět světových inline bruslařů se představí 15. května v Ostravě - Porubě na Hlavní třídě. Závod Světového poháru se koná v severomoravské metropoli již popáté. Ostrava se může opět těšit na vynikající sportovní zážitky a na obhájce loňského prvenství Leona Alfreda Moorena z Venezuely.

Foto: Josef Zajíc

Start mužů při Světovém poháru v Ostravě - Porubě dne 16. 6. 2012

Článek

"Ostravský Kooperativa World Inline Cup je čtvrtým podnikem sedmidílného Světového poháru," informoval jeden z organizátorů závodu Martin Plecitý z Trikam, s. r. o. "Elita se přesune do severomoravské metropole z francouzkého Dijonu. Po ostravském závodě světové závodniky čeká cesta do čínského Suzhou," dodal.

"Bude zajímavé sledovat, jak si v souboji se světovou konkurencí povede oficiální Czech National Team ve složení Kateřina Novotná, Ondřej Suchý, Matěj Pravda, Matěj Krupka, Filip Adlt a Richard Kudělásek. Startovat bude i Czech National Junir Team v sestavě Kateřina Novotná (jmenovkyně olympioničky v short tracku), Eva Pabišová, Jaroslav Klícha a Michal Prokop," představil jména českých reprezentů Michal Hrazdíra, předseda Českého svazu kolečkových bruslí.

Doposud nejlépe v dosavadních ostravských soubojích se světovou elitou uspěla z českých reprezentantů zkušená účastnice třech zimních olympiád Kateřina Novotná, která třikrát obsadila na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě 2. místo. Z českých mužů se zatím nejlépe na sedmém místě umístil Ondřej Suchý.

V Ostravě se pojede nejen o body do SP, ale bodovat se bude i do Českého poháru a seriálového pořadí Inline pro život - LifelnLine Tour.

Program:

14. 6. - Večerní Inline Party s Pavlem Cejnarem, návštěvníky čekají soutěže, hudba, doprovodný program, občerstvení, music car, večerní projížďka při hudbě na trati sobotních závodů od 20.00 do 22.00 hodin.

15. 6. - 9.00 - 10.00 volné bruslení, od 10.15 hoby tratě na 1 - 10 km. Odpoledne od 13.30 OPEN Desítka - 10 km pro všechny, pak štafety. Ve 14.30 OPEN WIC (World Inline cup) ženy - 33,5 km, 16.30 OPEN WIC - muži - 33,5 km, v 18.00 vyhlášení vítězů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám