Hlavní obsah

Vyčištěná Luhačovická přehrada láká ke koupání

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhačovická přehrada, která patří k nejstarším v povodí řeky Moravy, opět láká návštěvníky čistou vodou a příjemným prostředím.

Foto: Archiv CCRVM

Luhačovická přehrada láká ke koupání

Článek

Po téměř dvou letech, jež zabralo náročné odstraňování sedimentů, je Luhačovická přehrada v plném lesku připravena na návštěvníky. Nenabízí jen koupání, ale řadu dalších možností pro relaxaci a aktivní odpočinek.

Kolem celé přehrady je vybudován asfaltový chodník, jehož povrch je vhodný jak pro cyklisty, tak pro in-line bruslaře. Bez obav sem můžete přijet s dětmi, stezka je bezpečná. Děti se také zabaví na dvou dětských hřištích.

Kdo si rád zavesluje, uvítá možnost svezení na lodičkách, zábavu poskytnou i šlapadla.

Milovníci cvičení ve volné přírodě ocení malou "tělocvičnu" pod širým nebem - cvičební prvky, které umožní posilování či protahování různých částí těla.

Také příležitostí k občerstvení je řada a hned v několika kategoriích - od bufetu až po kvalitní restauraci.

Pokud máte raději koupání v bazénu, pak zavítáte do koupaliště DUHA, poblíž přehradní hráze. Čeká zde vyhřívaná voda, zábavné vodní prvky a čisté prostředí.

Přehrada je oblíbeným a vyhlášeným místem, které láká rybáře, pořádají se zde proslulé rybářské závody. Po vyčistění je znovu zarybněna, takže úlovky na sebe jistě nenechají čekat.

Takto je Luhačovická přehrada a její okolí oázou osvěžujícího odpočinku nejen v parných letních dnech, ale prakticky celoročně. 

Reklama

Výběr článků

Načítám