Hlavní obsah

Východní skupina Národní hokejbalové ligy zná vítěze. Ve čtvrtém finále udolaly Sudoměřice Opavu

Novinky, Vojtěch Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu vrcholilo prvoligové finále. Hokejbalová Opava, která do Sudoměřic odcestovala za stavu 1:1 v sérii, neměla lehkou pozici. Jihomoravský celek je na svém hřišti nesmírně silný a touha postupu do barážového turnaje jej hnala kupředu.

Foto: Vojtěch Novotný

Ilustrační foto

Článek

SK Sudoměřice - SHC Opava 2:1 (1:0; 1:0; 0:1)

Sobotní duel začal lépe domácí tým. Jihomoravané byli aktivnější a vynaložené úsilí korunovali v desáté minutě, kdy Sudoměřice poslal do vedení Macháček. „Byli jsme později u všech míčků a to byl zásadní rozdíl úvodních minut třetího finálového utkání,” uvedl Dušan Vladař, vedoucí týmu Opavy.

V druhé třetině se již hosté více prosazovali. Hra se srovnala a k vidění byl hokejbal hodný extraligového přízviska. „Ve druhé části se hra začala vyrovnávat, šance střídala šanci, ale bylo vidět, že na obou stranách stojí nejlepší brankáři soutěže. Gól nakonec padl po špatně vyhozeném míčku v našem obranném pásmu a střele domácího Kuby.“

Až třetí část pak přinesla gólovou radost pro Slezany. „O přestávce bylo v kabině rušno a do třetí části jsme nastoupili jako jiné mužstvo. Byli to tentokrát domácí, kteří nestíhali, a myslím si, že jim v závěru i docházeli síly. Po snížení na 2:1 z hole Mirka Porubčanského tlak gradoval, ale domácí se štěstím ubránili i naší závěrečnou power-play,” popsal závěr utkání Vladař.

SK Sudoměřice - SHC Opava 2:1 sn (1:1; 0:0; 0:0, 0:0)

V nedělním duelu šlo Opavě o všechno. Slezané do utkání nastoupili s vervou a také díky tomu mohly brzy slavit úvodní gól. 

„Do zápasu jsme šli s tím, že už není na co čekat. Mohl to být klidně poslední zápas sezóny a tak jsme vstoupili do utkání velikým tlakem. Sudoměřice nestíhali a vyplynuly z toho i fauly z jejich strany. Jen mě mrzí, že jsme nepřidali ještě nějakou branku, protože jsme šance měli. Naopak domácí vytěžili z minima maximum a ještě před sirénou dokázali srovnat skóre po dorážce Thóta,” popsal Vladař úvodní část.

Vstupní patnáctiminutovka sice nabídla dvě branky, po zbytek utkání však gól nepadnul. Oba celky se ubránili i řadě přesilových her soupeře a k vidění tak byla také kvalitní defenzíva.

Nedělní finále na jihu Moravy tak rozhodovaly až samostatné nájezdy. Zde byl úspěšnější domácí celek a mohl tak slavit vítězství ve východní skupině Národní ligy.

„Mrzí mě, že jsme sérii nevrátili zpět do Opavy, šance byla veliká v sobotu i v neděli. Ale jinak myslím, že celá série byla naprosto vyrovnaná. Svědčí o tom i výsledky, vždyť tři ze čtyř utkání rozhodovaly až trestná střílení. Ale je třeba se vztyčenou hlavou pogratulovat soupeři k úspěchu,” řekl závěrem Vladař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám