Hlavní obsah

Vychází nový díl komiksu s legendárním Asterixem

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 14. října proběhlo představení alba Caesarův papyrus, dalšího díla s oblíbeným Asterixem. Nový díl komiksu pojednává o tématu galských válek a jeho autoři se inspirovali přímo v Zápiscích o válce galské od slavného římského vojevůdce a politika Julia Caesara.

Foto: archív nakladatelství Egmont

Asterix a Obelix

Článek

Nejen v Česku, ale po celém světě je jeho vydání naplánováno na 22. října a dohromady se dočká dvaceti jazykových mutací.

První komiks Asterix z Galie vyšel ve Francii už v roce 1961, zato u nás na něj museli čtenáři čekat až do devadesátých let. Podle slov šéfredaktora nakladatelství EGMONT Stanislava Kadlece se Asterix v domovské zemi těší enormní oblibě, která je v českém prostředí srovnatelná snad jen s Harrym Potterem nebo ságou Stmívání.

„I když je popularita Asterixe v Česku menší než ve Francii, i tak jeho komiksy bývají vyprodané a díky zájmu českých čtenářů vydáváme opakovaně jak starší komiksy, tak ty nejnovější,“ uvedl Stanislav Kadlec.

Dosud v Česku vyšlo už 35 komiksových alb a osm souborných svazků s Asterixovými příběhy. Pod novým albem jsou opět podepsáni Jean-Yves Ferri a Didier Conrad, autoři předchozího alba Asterix u Piktů.

„V Česku budeme Asterixe vydávat v nákladu deset tisíc kusů, pro představu ve Francii je to kolem dvou miliónů. Prodávat ho budeme za 129 korun a půjde ho koupit v jakémkoli on-line i kamenném obchodě s knihami. Myslím, že jako vánoční dárek určitě potěší téměř každého – podle našich zkušeností mají Asterixe v oblibě všichni – od nejmenších dětí až po důchodce,“ popsal Stanislav Kadlec.

To, že bude nové album nejspíš prodejním hitem, dokládají i úspěšná prodejní čísla ostatních alb. Celkově se po celém světě zatím prodalo neuvěřitelných 360 miliónů výtisků komiksů s Asterixem. Pokud bychom je zvážili, dostali bychom se na téměř 13 tisíc tun a vyskládány do sloupce by měřily tolik, co 8880 Eiffelových věží. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám