Hlavní obsah

Vsetínský majáles opět odpálí pořádnou hudební nálož

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen vsetínští studenti se mají i letos na co těšit v rámci 5. ročníku Majálesu, který na čtvrtek 7. května připravil Dům kultury Vsetín společně s městem Vsetín. Na svárovském pódiu před domem kultury vystoupí pražská formace Hentai Corporation, následovaná slovenskými Nvmeri a kapelou Kofe-in.

Foto: DK Vsetín

Vsetínský majáles 2015

Článek

Vsetínský majáles odstartuje v 17.30 hodin. Intro bude patřit slovenskému indie-elektronickému triu NVMERI z Bratislavy.

Nvmeri vstali ani ne tak z prachu The Uniques, spíš navázali na jejich předešlou tvorbu. Jejich hudba je plná matematických beatů a chytlavých melodií inspirovaných skandinávským indie popem. Komplexními a přitom lehko stravitelnými aranžmá, šumivými synťákovými plochami, psychedelickým sólovým úletům výše položeného hlasu zpěváka se zařazují k pozoruhodným zjevům na hudební scéně.

První album From The Dust se těšilo velké pozornosti a v neposlední řadě získalo cenu za Nejlepší alternativní album podle kritiků Radio_Head Awards. Nvmeri odehráli množství koncertů, kromě domácí půdy hráli koncerty v Česku, Rakousku, Německu, Slovinsku, Maďarsku, Itálii, Chorvatsku, UK či v Nizozemsku. Momentálně kapela pracuje na nových skladbách, následovnících prosincového singlu Entropy.

Následovat bude vystoupení pop-rockové kapely KOFE-IN z Opavy, která vznikla v roce 2006 a debutovala o tři roky později deskou Osobní vesmír.

Videoklipy KOFE-IN se opakovaně těšily úspěchu v hitparádách České televize a TV Óčko. Skupina bodovala v anketách Žebřík (Objev roku 2011 – 2. místo; Klip roku 2012 – 1. místo; Deska roku 2013 – 2. místo) nebo Český YouTube Fest (2. místo 2011).

Kapela dokončila očekávanou třetí desku Dobré nebe, která vyšla v listopadu 2013. V roce 2014 zveřejnila videoklip natáčený na Islandu k písni Projíždíme krajinou a v únoru 2015 nový kompletně animovaný videoklip ke skladbě Dívčí. Na dalších dvou kapela právě pracuje.

Hlavním headlinerem a třešničkou vsetínského Majálesu 2015 bude HENTAI CORPORATION, česká trash-rock’n’rollová kapela z Prahy výjimečná nevídanou zběsilostí svých živých vystoupení, nápaditými instrumentálními linkami a skvělým vokálem excentrického Radka Škarohlída. Během své existence tato formace získala pověst jedné z nejtalentovanějších a zároveň nejkontroverznějších kapel u nás.

Vstup volný, občerstvení zajištěno, akce se koná za každého počasí.

Další informace o účinkujících:

Nvmeri - indie - pop, Bratislava

Nvmeri - indie - pop, Bratislava Kofe–in - rock, Opava

Hentai Corporation - trash - rock’n’roll, Praha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám