Hlavní obsah

Vsetínský majáles má i letos ve své nabídce skvělé kapely

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen vsetínští studenti se mají letos opět na co těšit. Dům kultury Vsetín společně s městem Vsetín pro ně připravil na 23. května již tradiční MAJÁLES. Program bude bohatý, na svárovském pódiu vystoupí hned čtyři kapely. Největším tahákem bude zajisté slovenská pop-punková kapela ZOČI VOČI.

Foto: DK Vsetín

Vsetínský majáles 2014

Článek

Vsetínský majáles odstartuje v 17.00 hodin pop-punkovým nářezem čtyřčlenné valašskokloboucké kapely MY REVOLUTION. Hudební styl kapely nelze lehce zařadit, přesto se pohybuje na pomezí punk-rocku až popu. Razí si cestu originality. My Revolution se svými texty snaží reflektovat společenské dění dnešní doby.

Kapela o sobě říká: „Nezajímají nás stálé dohady o finanční krizi a politice. Tady se mluví o společenské krizi, o lidech bez Boha, bez lásky a bez porozumění. O společnosti, která myslí jen a jen na sebe a nedokáže nikomu nic darovat.“

Následovat bude koncert pražské hardcorové kapely SKYWALKER, která vznikla v létě roku 2010 jako pohrobek pop punkové formace Hustler State. Členové kapely se snaží o v těchto končinách nezvyklý mix punk rocku a hardcoru s metalem.

Těšit se budete moc také na známého českého rappera a producenta Paulieho Garanda, který pochází ze severské líhně talentů, Liberce. Po pár letech tvoření hudby do šuplíku se v roce 2006 poprvé zapsal do širšího povědomí debutovou deskou Mozoly. Poté následovalo pár let produkování jak pro sebe, tak pro své různé interprety. Během této doby se spojil s Lipem a po nějaké době založili projekt s názvem BPM.

V Čechách najednou existovala kapela, která využívala rap jako prostředek, ale vyvarovala se klasických rapových témat. Díky tomu se BPM stali na místní poměry úspěšnou kapelou, vydali dvě desky Slova a Horizonty, získali cenu Akademie populární hudby v kategorii Hip Hop a RnB a objeli spoustu koncertů.

Paulieho sólo dráha pokračovala přijetím do Ty Nikdy labelu, kde v roce 2010 vydal desku s názvem Harant, na které mohl dát průchod tématům a beatům, které by se pro BPM nehodily. Kromě rapu a produkce se Paulie věnuje filmařině a natáčení videoklipů. Fanoušci mohou znát některé klipy z jeho produkce, které natáčel například pro BPM, IdeaFatte, Pio Squad nebo pro Ty Nikdy.

Letošní majáles uzavře koncert slovenské rockové kapely ZOČI VOČI, která ve své tvorbě vychází z hudebních žánrů, jakými jsou metalcore, punk, rock a hardcore. Časem tuto směs stylů obohatila o prvky z popu. Ze začátku hráli členové skupiny převážně převzaté písně, postupně začali do svého repertoáru připojovat své vlastní písně, jejichž autorem je Michal Žitňanský. Poznávacím znamením kapely je melodičnost textů. V textech dominují otázky mezilidských vztahů, láska, ale taky témata z bežného života.

Vstup volný, akce se koná za každého počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám