Hlavní obsah

Vsetínské kulturní léto zahájí sólový koncert Martina Evžena Kyšperského

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto plné koncertů a letního kina připravil Dům kultury Vsetín. Každý prázdninový čtvrtek se tak obyvatelé města mohou těšit na zajímavý hudební a filmový zážitek. Začíná se již tento čtvrtek, kdy Vsetínské kulturní léto zahájí sólový projekt Martina Evžena Kyšperského. Vstup volný.

Foto: Promo M.E.Kyšperský

Martin Evžen KYŠPERSKÝ- skladatel, textař, hudebník, spisovatel, herec a frontman kapely Květy.

Článek

Dům kultury Vsetín nabídne v letních prázdninových měsících hned několik koncertů a projekcí letního kina. Každý čtvrtek se tak můžete těšit na zajímavý a pestrý program, který bude probíhat vždy od 19.00 hodin na Dolním náměstí nebo v komornějším prostředí „Pod Smrky“ u Restaurace DK.

Vsetínské kulturní léto představí celkem sedm hudebních interpretů a kapel různých žánrů. Na každou hudební produkci bude od 20.30 hodin (Pod Smrky) nebo od 21.30 hodin (Dolní náměstí) navazovat letní kino.

První letošní koncert Vsetínského kulturního léta se uskuteční ve čtvrtek 13. července od 19.00 hodin „Pod Smrky“. Milým hudebním hostem bude čerstvý držitel Ceny Anděl v oblasti alternativní hudby Martin Evžen Kyšperský - skladatel, textař, hudebník, spisovatel a herec, ale především frontman alternativní kapely Květy.

Po něm bude od 20.30 hodin následovat hudební dokument Pára nad řekou, který nahlíží do životních osudů tří jazzmanů Laca Décziho, Ľubomíra Tamaškoviče a Jána Jankejeho.

Další červencové čtvrtky na Dolním náměstí budou hrát zlínští Šufunky Gang Relapse a vsetínští country Gympleři. V srpnu Vsetínské kulturní léto přivítá Pokustone, dvojici hudebníků z Hukvald, v jejichž hudbě se snoubí nejrůznější hudební i mimohudební vlivy. Chybět nebude ani vystoupení vsetínsko-meziříčské kapely Jazzhec. Těšit se můžete také na kluky z Fred Madison, kteří v současné době vystupují jako electro-popové duo. O hudební tečku léta se postará 31. srpna rocková kapela Traverza z Brumova-Bylnice.

Koncerty Vsetínského kulturního léta a promítání letního kina se uskuteční jen v případě příznivého počasí, koncerty „Pod Smrky“ budou za špatného počasí přesunuty do Restaurace DK.

Reklama

Výběr článků

Načítám