Hlavní obsah

Vrbeňáci vyhráli polskou kulinářskou soutěž se segedínským gulášem

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové Spolku Přátelé Vrbenska vyhráli v neděli 2. září kulinářskou soutěž, která se uskutečnila v rámci Vojvodských dožínkových slavností v polském Paczkowě. Vítězným pokrmem, jímž uspěli v silné konkurenci místních týmů, byl guláš s kysaným zelím.

Foto: Archiv Spolku Přátelé Vrbenska

Členové Spolku Přátelé Vrbenska se spřáteleným polským týmem.

Článek

„Základní surovinou, kterou jsme museli při vaření použít, bylo kysané zelí. Naše volba byla jasná! Segedín,“ usmívá se předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus, jenž pokrm připravil společně s Jarmilou Pazderovou a Zdenou Chovančákovou, členkami spolku.

„Úspěch byl obrovský. Poláci stáli na náš segedínský guláš v předlouhé frontě, takže jsme uvařených třicet litrů prodali během hodiny. Ještě dlouho pak chodili a ptali se na recept.“

Spolek Přátelé Vrbenska se této akce zaměřené na příhraniční spolupráci zúčastnil společně se zástupci MAS Hrubý Jeseník a dalších subjektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám