Hlavní obsah

VolšoHEC RUNneři vyběhali více než 170 tisíc na léčbu dvou brněnských dětí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizace Život dětem se letos stala partnerem prvního ročníku charitativního štafetového běhu VolšoHEC RUN. Díky všem zúčastněným běžcům se podařilo získat celkovou částku 172 360 korun, která teď poputuje na léčbu dvou vážně nemocných dětí z Brna.

Foto: Život dětem, o.p.s.
Článek

„Kolik sil stojí zaběhnout půlmaraton, spočítat přesně nelze, ale víme, že běžci dokázali svými výkony vydělat celkem 172 360 korun, které nyní využijeme na úhradu léčebných programů pro dvě malé děti z Brna, Lucinku a Lukáška. Velké poděkování patří všem sportovcům, kteří se závodu zúčastnili, a samozřejmě organizátorům za jejich odhodlání a touhu pomoci dobré věci,“ říká ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Vyběhané peníze byly předány na konto organizace Život dětem, která se nyní postará o její využití. Obě děti již od narození bojují s vážnými nemocemi. Čtyřletého Lukáše trápí encefalopatie (onemocnění mozku se širokým spektrem příznaků), idiopatická epilepsie (mozek nefunguje tak, jak má) a centrální hypotonický syndrom (nízké svalové napětí), navíc má oční vadu a další zdravotní komplikace. Stejně stará Lucie zase trpí spinální svalovou atrofií (SMA), jež patří mezi vrozená neurosvalová onemocnění. Lucinka tak sama nesedí a pohybuje se na invalidním vozíčku.

„Tato onemocnění jsou pro děti náročná sama o sobě, nicméně možná si málokdo dovede představit, jak léčba zasahuje do fungování celé rodiny. A to nejen finančně. Proto jsme rádi, že výtěžek pokryje výdaje na speciální programy, které dětem velmi pomáhají a které by v nejlepším případě měly absolvovat dvakrát ročně. Jejich cena se pro představu pohybuje okolo 40-50 tisíc korun a rodiny si je za normálních okolností musí hradit samy, protože zdravotní pojišťovny na ně nepřispívají,“ dodává Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a Srdce dětem. Více informací naleznete na www.zivotdetem.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám